Vier uur, goeiemorgen. Tiid veur nuances.

(Column) DOKKUM – Jah, ’t is betiid mar, ik bin wakker. Ik bin gusteravond mar ’s even betiid op béd gaan. De lea bejoeg my. En dat úterde sich gustern in ’n hoogdraverige column wér ik nou wel even wat nuances in anbrenge wil. De betreffende column plaats ik hieronder dus, jim kin ‘m straks nog wel even leze.

Ik hew ‘m gustern eerst mar weer even terughaald want, ik vond achteraf toch wel dat ik wat te fúl út de hoeke kwam. Natuurlik hoef je as gerechtvaardigde wajonger niet alle commentaar te slikken mar, om nou vurt te concluderen dat de Mienskip waardeloos is… dér kom ik toch lichtelijk op terug. Ik bin afgelopen dagen toch òk wel heul goed behandeld deur minstens twee lieve medeménsen.

Mar ik zag dat niet meer. En ik denk dat ‘r meer ménsen binne die deur o.a. de coronashit soms òk aardig op hun toanen lope. Ik denk dat we d’r allemaal wel aardig deurheen sitte. Ik wel, althans. En dan spring ik as ’n bok op ‘e haverkist. En dat is soms beter van niet. En toch binne d’r dan ménsen die sich herkenne in myn teksten en dérin dan de erkenning viene veur hun eigen verhaal. Su òk in ’t stuk fan gustern dus, plaats ik ’t hier toch mar weer even onderaan. Dank veur jim waardering.

Toch wil ik disse dag wat anders betrede dan de dag fan gustern en wil ik vandaag met ’n glimlach deur ’t libben. Ik sil hier om kwart over vier in de murning even an de koffie, ik kook even wat eikes en nim ’n cräcker met jam.

Gûtmorning haleluja, let de sun shine in your heart….

Harmen Poortman

Link naar de column van gisteren:http://www.harpoenmedia.nl/nieuwsberichten/2020/wat-gaastou-morgen-doen-met-dyn-fakaansjegeld/