Techniek Tastbaar Burgum van 20 maart naar 11 september 2020!


Het management van de centrale Burgum heeft in overleg met de projectleiding van Techniek Tastbaar besloten het evenement ‘Techniek Tastbaar’ dat gepland stond voor 20 maart te verplaatsen naar vrijdag 11 september 2020

De reden daarvoor is de toename van het aantal corona besmettingen in Nederland en de rol die grote evenementen in de verdere verspreiding kunnen hebben.

Het is voor ENGIE een moeilijke afweging geweest. Aan de ene kant vinden we het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met techniek en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek. Aan de andere kant wil ENGIE haar verantwoordelijkheid nemen om medewerkers en ook bezoekers te beschermen tegen vermijdbare gezondheidsrisico’s.

In de afweging om het evenement op dit moment niet te laten doorgaan heeft nadrukkelijk meegespeeld dat er op de techniek dag tussen de 1200 en 1600 bezoekers af komen. Velen daarvan zijn jongeren tussen de 10 en 16 jaar. De ervaring leert ook dat veel van de jongeren met ouders of grootouders naar de dag komen. De bezoekers komen daarbij uit de wijde omgeving van de Energiecentrale.

We willen alle ondernemers en scholen een hart onder de riem steken om de komende periode zo goed mogelijk te ‘kunnen blijven draaien’ en hopen op evenveel enthousiasme direct na de zomervakantie. Een ieder zal op tijd worden benaderd om er weer een prachtige editie in september van te maken!