Ponderosa, De jeugd van toen. Derom ség ik: ,,’N heul fatsoenlijk publiek.”

(Column) DOKKUM – Noh, eilikst is ’t niet su mal gaan hoor. Keurig publiek gusteravond. De leeftiid hewwe we ook met. En over ’t algemeen hewt iederien ondertussen syn verstand wat kregen. Trouwens, de reumatiek speelt by de meeste herrieskoppers fan vroeger ook parten. Sommige komme selfs al in de scootmobiel.

Maar d’r was wel weer fraag naar ’n stukje fan myn kant. En ik vien dat dér dan ’n recente foto by mut. Myn maten wuuden dat niet. Ik werd vriendelijk verzocht gien foto’s te nimmen. Vien ik wel jammer. Fannacht is d’r hier ien deur ’t béd zakt. Had ’n mooi plaatsje weest. En fanmorgen is d’r ien naar de Intratuin weest te spuien in de bloempotten. Dat had ik dan wel wat cencurere kinnen natuurlijk.

Dus ik bin wat an met dit ferhaal. Ik kin d’r eilikst niet met út de voeten. Wat is nou ’n column zonder foto? Ik hew sukrekt even in myn telefoon keken en tot myn verbazing vond ik toch de foto die hier byvoegd is. Ik weet dér niks meer fan. Mar disse tante staat d’r toch kreas op? Dat is toch niet anstoatgevend of iets dergeliks?

Ik vond ook dat de ménsen netsjes in de kleren waren. Kinst ook precies sien wie d’r nog kleedt wurd deur syn moeke of deur syn frou. Dat skeelt nogal in style. D’r was ook genoeg drank inslagen deur de directie disse keer. Dat ’t niet opgaan is seit ook wat over ’t fatsoen fan ’t publiek.

De dj moest even de draad viene an ’t begin fan de avond. En dan hew ik ’t over de dj die beneden stond want, ik bin niet boven weest. Later op de avond vond hy de floorfillers van de jaren tachtig. Toen ging ’t dak ‘r wel af. Mar dat was ook binnen de kaders. Ook gien geflikvlooi met ’n ander sien partner. Ik hew ’t niet syn in elk geval.

Derom ség ik: ,,’N heul fatsoenlijk publiek.”

Kin wel ’s weer.

Harmen Poortman