Installatie Burgemeester Kramer en nieuwjaarsreceptie. Fotoverslag mede mogelijk gemaakt door ComputerWinkel.nl.

DOKKUM – Ik was op tyd klaar met myn fytske te repareren dus ik docht: ,,Ik gaan nog even naar de groate kerk.” Toch wel even belangryk dat je je ’s even sien late onder de ménsen. Eilikst kwam ik veur Gryte mar, die was al vertrokken.

Toen bin ik toch mar in de rij staan gaan om de nije burgemeester ’n hân te skudden. Ik had de grondwet fan Dokkum onder de arm, ’n Dokkumer Geswets. Úteindelik was ik an de beurt en hy hewt ’t boekje met belangstelling ontvongen. Naast hem ston syn frou. ‘N krease frou. Ik vien har wel wat de Maxima fan ‘Noardeast-Fryslân. Nou binne ze nog gien koninklik koppel mar, je wete ’t niet. ‘T kin raar verkere.

Wethouer Pytsje de Graaf ston ook in de rij. Ik hew haar drie túten geven en seit dat ik dit jaar wat liever weze sil. Wat minder gespitst op har en wat milder veur ’t college in algemene sin. Die boadskap klonk har as muziek in de oren.

Veerder was ’t ’n informeel gebeuren en dér hew ik even gebrúk fan maakt. Weer moai wat klanten binnenhaald veur ’t digitaliseren en de fytsenhânnel.

Foto’s binne fan Henk Aartsma.

Ook namens hem ’n gelukkig en gezond 2020