Ik bin niet ongesteld. Ik zorg veur wat ontsteltenis.

(Column) DOKKUM – Wat ’n ophef guster. Pfff. Mar ien ding was vurt dúdelik: Ik hew publiek veur myn columns. Niet goedskiks? Dan mar dwars teugen de haren in mar, ’t wurdt lezen.

Dat is ook de truck achter ’t skrieven, dames en enkele heren. ‘T binne veural froulje die ’t reagere. En ik ség nou mar niet dat jim mekkere want, anders krij ik weer fanalles naar de hasses. Bijveurbeeld dat ik wel ’n ongesteld wiif liek. Jim mutte ’t even snappe, ladies. D’r binne mar ’n paar onderwerpen wér je met score as je d’r over skrieve: Mannen, vrouwen, geld, geloof en de liefde.

En astou dér te gesapig over skriefst dan is ’t ook gauw aflopen. Teugen die haren instriike. Niet te braaf. Gewoan doelbewust de vinger op ‘e sere plek légge. Recht veur de raap en goed raak. En dat doen ik met regelmaat.

Dan krij je wriiving en dat drukt zich út in de statistieken fan Harpoenmedia.nl. En dat trekt weer klikken op de adverténsjes en dan wurd ik út eindelik wel ryk. Sien, dér hewst al weer ’n thema wat lezers trekt. Geld, rykdom.

Dus hoe meer jim my anpakke, hoe beter ’t is en hoe leuker ik ’t vien. Noh, dan hew ik jim dat ook mar dúdelik maakt. Dan bin ik nou benieuwd hoe groat de ontsteltenis is die hierna volgt.

Fijne avond,

Harmen Poortman