Kooi Security klaar voor wijzigende wetgeving voor cameratoezicht

Kooi Alarm CentreREGIO – Per 1 april 2019 moeten videotoezichtcentrales in Nederland voldoen aan dezelfde eisen als particuliere alarmcentrales. Dit heeft de Minister van Justitie en Veiligheid onlangs bekend gemaakt. De meldkamer van Kooi Security is afgelopen zomer gecertificeerd als PAC (Particuliere Alarmcentrale) en daarmee al klaar voor deze wijzigende wetgeving voor cameratoezicht.

“We hebben vorig jaar maanden hard gewerkt aan de certificering die kijkt naar de eisen voor alarmcentrales,” aldus Pieter Kooi, Directeur van Kooi Security. “Wij zijn officieel sinds augustus 2018 PAC-gecertificeerd en maken ons nu dus geen enkele zorgen. Andere toezichtcentrales zullen nog een uitdaging hebben, omdat zij straks buiten de wetgeving vallen.”

Eisen
“Onze meldkamer voldoet aan alle eisen,” legt Pieter Kooi uit. “Hij is voorzien van muren van gewapend beton, kogelwerende ramen en deuren, hightech (camera)beveiliging en toegangscontrole. Ons personeel heeft een beveiligingsachtergrond, is gescreend en speciaal opgeleid om in alarm- en noodsituaties adequaat te handelen.” Pieter Kooi benadrukt: “Uiteraard werken wij met de modernste technieken en dubbele back-up noodvoorzieningen.”

De minister verplicht verder dat de camera (videosystemen) geïnstalleerd moet zijn door een gediplomeerd projecteringsdeskundige en een gediplomeerd installatiedeskundige.

“Ons personeel hebben wij al extra opgeleid,” legt Pieter Kooi uit. “Wij zijn er dus helemaal klaar voor, in tegenstelling tot veel andere centrales. Wat ons betreft kan de regelgeving vandaag al ingaan.”

Reden voor verandering in wetgeving
De nieuwe wetgeving voorziet erin dat aan videocentrales dezelfde kwaliteitseisen worden gesteld als particuliere alarmcentrales. Dit is volgens de minister niet alleen voor de kwaliteit en integriteit van belang, maar zou eveneens moeten zorgen voor een gelijk speelveld tussen de verschillende beveiligingsbedrijven.
Over Kooi Security
Kooi Security biedt mobiele camerasystemen waarmee bouwplaatsen of terreinen eenvoudig en optimaal 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd kunnen worden. Met de systemen, Unit For Observation (UFO) genaamd, is het bedrijf internationaal marktleider op het gebied van terreinbewaking in afgelegen gebieden waar elke vorm van energie of data-aansluiting ontbreekt. Alle meldingen van de aangesloten systemen worden geanalyseerd en afgehandeld in de eigen meldkamer.