Gaahls WYRD en The Grand East in Neushoorn

LEEUWARDEN – Op vrijdag 8 maart (20:45, Arena) komt de rock-‘n-soul sensatie The Grand East naar Neushoorn. Voor de liefhebbers van black metal brengen Gaahls WYRD en Tribulation brengen op zondag 10 maart als co-headliners de Northern Ghost Tour 2019 naar Neushoorn (17:00, Grote Zaal).

De Twentse band, The Grand East, gaat als een trein en komt met een nieuwe plaat ‘What a Man.’ Deze rock-‘n-soul band toont hun aversie naar de maatschappij en commercie in hun typische sound die bol staat van spanning. Met een gigantische drive en de invloed van soul, is hun rockmuziek uniek en onderscheidend. Na meer dan 40 festivals en twee eigen clubtours in 2017 is The Grand East terug op het podium en dat mag je niet missen.

De Noorse black metalband Gaahls WYRD is in 2015 opgericht door de zanger Gaahl, nadat zijn vorige band God Seed er een punt achter zette. De band laat een klassiek black metalgeluid horen met uitschieters naar uitgesponnen, avant-garde-achtige nummers. Cleane zang en grunts wisselen elkaar af en zorgen voor een gevarieerd en sfeervol geluid. Live benadrukken ze de sfeer van de muziek met stageprops, facepaint en een duistere show. Dit speciale optreden blijft niet onopgemerkt, de band verkocht al meerdere zalen tijdens de Northern Ghost Tour.

In de muziek van Tribulation gaan melodische gitaarpartijen hand in hand met de grunts van zanger en bassist Johannes Andersson. De bassist en de drummer vormen samen de motor van de band en creëren een mix van sferische heavy metal met invloeden uit deathmetal en blackmetal. Tijdens de liveshow kan er ook genoten worden van het waanzinnige gitaarspel van Jonathan Hultén.

Verder in Neushoorn

Op dinsdag 5 maart (20:30, De Backstage) is saxofonist Kees Romers de speciale gast tijdens Jazzcafé & Jamsessie van Friejam. Kees Romers geeft al vele jaren saxofoonlessen en bandbegeleiding in Sneek en Leeuwarden. Dat doet hij met veel passie en dat straalt hij ook uit op het podium. Naast luisteren en dansen is meespelen tijdens de jamsessie natuurlijk ook hele aantrekkelijke optie.

Douwe Bob geeft op vrijdag 8 maart (20:45, Grote Zaal) een uitverkochte extra show in Neushoorn. Tijdens zijn ‘The Shape Im In’ tour presenteert hij zijn nieuwe sound en nummers. Deze nieuwe insteek kan het best omschreven worden als fris, open en vooral stoerder. Hij heeft zich meer losgeweekt van de roots, sixties en countrymuziek, hierdoor staat hij nu te poppelen om met zijn nieuwe muziek te laten horen in deze tour.

Anne-Lie Persson komt haar nieuwe cd presenteren op zaterdag 9 maart (20:30, De Backstage) in Neushoorn. Deze Zweeds-Nederlandse singer-songwriter heeft de afgelopen drie jaar een dagboek bijgehouden en de mooiste verhalen verzameld op haar nieuwe cd ‘Roots.’

40UP gaat all-in! 40UP is het dansfeest waar je als veertigplusser met leeftijdsgenoten lekker kunt dansen. Vanwege succes wordt er bij deze editie (zaterdag 9 maart, 21:00, Grote Zaal) een extra zaal geopend en maken we er een XL-editie van. Een avond ongedwongen dansen op herkenbare muziek maakt 40UP XL tot een groot succes onder veertigplussers.