Stim op 5 Fryske wurden foar K*T.

 

LEEUWARDEN – De zoektocht naar een Fries woord voor ‘poenie’, een gewoon woord voor vagina, nadert zijn einde. Vanmiddag werd de top 5 van de ingezonden woorden bekendgemaakt in het radioprogramma ‘De middei fan Fryslân’ op Omrop Fryslân. Vanaf nu kan op de website van Omrop Fryslân gestemd worden.

De kansmakers zijn Flomke, Paradyske, Skelpke, Slúfke, Pompebledsje. Het winnende woord wordt bekendgemaakt tijdens iepenUP Live: De Grote Vaginavond, op woensdag 27 februari. Deze talkshow staat geheel in het teken van het vrouwelijke geslachtsdeel. Alle geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur welkom in  Neushoorn (gratis toegang). De uitzending is vanaf 20.00 uur ook te volgen via een livestream op de Facebookpagina’s van IepenUP en Omrop Fryslân, en via de app van Omrop Fryslân. Tot die tijd kan nog gestemd worden.

Afgelopen woensdag trapte ‘De middei fan Fryslân’ de namenwedstrijd af. Alle Friezen konden hun beste naam voor ‘poenie’ inzenden via de Facebook-pagina van Omrop Fryslân, maar ook anoniem via een bericht in de app van Omrop Fryslân.