Werkbezoek van ELP-NEF aan Fa. G.D de Vries in Hallum

20181114-DSCF0990 20181114-DSCF0978 DSCF1007HALLUM – Op woensdag 14 november heeft een ELP NEF delegatie loonbedrijf Fa. G.D. de Vries in Hallum bezocht. Het bedrijf bestaat al 91 jaar en wordt geleid door de derde generatie maar ook de vierde generatie is al volop werkzaam binnen het bedrijf.

De werkzaamheden van loonbedrijf Fa. G.D. de Vries zijn hoofdzakelijk agrarisch. Van maart tot en met November is men volop in bedrijf maar ook in de rustige periode wordt er geen personeel ontslagen, men zoekt dan naar alternatieve werkzaamheden en deze periode wordt daarnaast gebruikt voor het onderhoud van het enorme machine park.

Gerrit Douwe ervaart een goed overleg met de gemeente maar toch ook dat de gunning van werkzaamheden soms wat eenzijdig is. Hij hoopt dat dit in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân beter zal worden maar geeft wel aan dat vooral de omvang van de nieuwe gemeente hem zorgen baart. Korte lijnen en goede contacten zijn daarbij volgens ELP NEF de oplossing. De gemeente dichtbij de inwoners.

Na een mooie rondleiding door het bedrijf gevestigd in “De Kazerne” en langs het enorme machinepark is ELP NEF diep onder de indruk van dit bedrijf in Hallum. ELP NEF benadrukt dat men bij vragen zeker contact op moet nemen met de gemeente en natuurlijk met ELP NEF zodra deze deel uit maken van de nieuwe gemeenteraad.