Vriendelijk aan Amstel Live

(Column) DOKKUM – Prachtige muziek van de Vrienden van Amstel Live. Ik zit d’r even plat veur en ik geniet. Ut is veur my namelik niet verstândig dat ik my begeef in die menigte dér dus, kin ik beter hier vanút de luie stoel ’n recensie skriive.

Ik bin niet su’n fan van Direct maar veerder is alles wel mooi te noemen. Guus is wat te zacht vien ik maar ja, dat zit ‘m in die G.  Tiësto en Kensington is ontzettend hot en dan even over Paul de Leeuw:

Ik vien ’t skande veur Willeke Alberty. Dér hewt hy ‘Samen zijn’ met zongen. Maar dan mut ie su noadich de clown úthange. Vien ik jammer. Nou hew je de kâns om dat heurlike gevoelige nummer, die heurlike smartlap even met ’n 90 dúzendtellend koor te zingen en dan gaat ie de lolbroek úthangen. Dat is ’n miste kâns. Tachtig keer Willeke aankondige, tussen de regels deur emmere en ook nog ’t eerste couplet d’r deurraffele om su gauw mogelik ’t refrein samen met die 90-duzend út volle borst d’r út te gooien.

Dat refrein wurdt dragen deur dat eerste couplet, Paul. Dat mustou wete met dyn ervaring. Hewst ’t by my wel wat bedurven. Maar gelukkig hewwe we Sanne Koopmans en Rowen Hèze nog. Ook Marco Borsato is altiid constant goed. Ik blief d’r wel veur zitt’n,heur.

Ik hew al wat dokkumers sien trouwens. Kinst wel weer merke in welke hoeke de vrijkaarten vallen binne, hè. En wie de connecties hewt met ’t westen.

Jongelui fyne avond,

Harmen Poortman