Unieke Zaken tijdens lerarenstaking in De Harmonie

Nederland Alkmaar 14 september 2017. Unieke Zaken speelt: IEORG IDUR. Foto: Jan Boeve

Nederland Alkmaar 14 september 2017.
Unieke Zaken speelt: IEORG IDUR.
Foto: Jan Boeve

Nederland Alkmaar 14 september 2017. Unieke Zaken speelt: IEORG IDUR. Foto: Jan Boeve

Nederland Alkmaar 14 september 2017.
Unieke Zaken speelt: IEORG IDUR.
Foto: Jan Boeve

LEEUWARDEN – Op woensdag 14 februari is het niet alleen Valentijnsdag, maar staken opnieuw leraren van veel Friese basisscholen en zijn de kinderen vrij. Wie geen oppas heeft kunnen regelen of zin heeft in een leuke middag theater met de kinderen kan terecht in Stadsschouwburg De Harmonie. Daar speelt de theatervoorstelling Unieke Zaken van Ieorg Idur, naar het gelijknamige verhaal van Roald Dahl. Een fantasievolle en humoristische voorstelling met livemuziek, toverspreuken en heel veel schildpadden.

Ook voor en na de voorstelling is er genoeg te doen in de foyer. Kinderen kunnen hun eigen liefdesschildpad maken en zich laten schminken. Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt en dat doet het gezelschap met een energieke mix van beweging, beeld, muziek, poppen en tekst.

Schildpadden? Meneer Hoppe is een rustige man die al jaren alleen woont. Hij is dol op klussen en gooit graag een hengeltje uit. Op een dag komt de flamboyante mevrouw Zilver naast hem wonen samen met haar huisschildpad Rudi. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dat durft meneer Hoppe niet hardop te zeggen.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen op Harmonie.nl

https://www.harmonie.nl/agenda/ieorg-idur-naar-roald-dahl/1795