The Voice: Girl, girl, girl, mut dat nou su?

Foto: Televizier.nl

Foto: Televizier.nl

DOKKUM – Fannavond is ’t hier in huize Poortman/Visser ladiesnight dus, bin ik allinich thús met de seun. Die speult boven op syn kamer en ik lees hier op facebook dat ik gustern ’n opmerking plaatst had met betrekking tot Anouk as jurylid in The Voice of Holland. Ja, ik hew my echt ergerd aan die meid. Ik vien ’t best dat je wat eigenwiis binne as je aan de top staan in de muziekwereld maar,

je hoeve aankommend talent niet te denegreren tot onder de búne. Of zy drekt dér was wér ze nou is. Tsjonge jonge, wat hew ik guster ’n ongeïnteresseerd en volgens my half stoned, chagerijnig wiif sien. Of ik d’r ook zin in hew om over haar te skrieven? Nee, eilikst niet. Ik hew dat gusteravond wel op facebook kalkt dat dit eilikst ’n column verdient maar, eilikst wil ik de moeite d’r niet iens veur nimme.

‘T is ’n talentenjacht, Anouk. Dér hewstou in ’t verleden zelf ook vaak aan metdeen. En as Barry dy d’r niet úttrokken had nou dan, weet ik ’t nog niet met dy. Ik hew vroeger best fan dyn muziek genoaten maar, wat ik de laaste jaren fan dy metkrij boeit my lieke veul as dat de deelnimmers van The Voice dy boeie.

Dat meiske wat guster ’n nummer van dy song kwam aardig in de buurt van wat ik ook van dy hoor. ‘T was ’n goeie imitaasje maar, dat is dan natuurlik weer niet de bedoeling. ‘Je moet het nummer je dan eigen make’. Nou amahoela! Echt waar, Anouk. Ik hew dy altiid bewonderd om dyn eigengereidhied maar, su kinstou niet in ’n jury zitten gaan. Astou dy dan su ergerst aan aspirantie van medeménsen dan, must ’n andere snabbel pakke.

Girl, girl, girl, mut dat nou su?

Harmen Poortman