Programma rond 11stedenzwemtocht Maarten van der Weijden in Dokkum uitgesteld naar 9.00 uur

Maarten van der WeijdenDOKKUM  Omdat de eerdere verwachte doorkomsttijd van zwemmer Maarten van der Weijden in Dokkum van 7.30 uur niet zal worden gehaald, wordt ook het podiumprogramma uitgesteld. Het podiumprogramma op de Zijl rond de doorkomst van Maarten van der Weijden in Dokkum begint nu om 9.00 uur.

Hoelaat Maarten zelf Dokkum zal passeren, is nog onduidelijk. Maarten van der Weijden is op dit moment bezig met zijn 11stedenzwemtocht, waaraan hij vrijdag begon. Rond zijn doorkomst langs het keerpunt in Dokkum heeft Rotary Dokkum een podiumprogramma georganiseerd. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd hun verhaal te doen: patiënte en liedjesschrijfster Lisanne Spaander; longarts en columnist Sander de Hosson; plastisch chirurg Danielle Derks en Olympisch kampioen volleybal en geboren Dokkumer Jan Posthuma. Er is een presentatie en uitleg over onderzoek naar kanker, en het geheel wordt opgeluisterd met muziek. Publiek is welkom.

Eénnalaatste stempel

In Dokkum ontvangt Maarten zijn eennalaatste stempel, voor hij naar de finish in Leeuwarden zwemt. Hoe het stempelmoment eruitziet blijft nog even geheim, maar zeker is dat het iets bijzonders zal worden. Loco-burgemeester Pytsje de Graaf is hierbij aanwezig, alsmede een bekende Dokkumer figuur.

Achtergrondinformatie

Maarten van der Weijden zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zijn ultieme doel is het zwemmen van de 11stedenzwemtocht. Daarom zwemt hij van 18 tot en met 20 augustus bijna 200 kilometer langs 11 steden in Friesland. De 11stedenzwemtocht is een initiatief van de Maarten van der Weijden foundation. Voor meer informatie kijk op https://www.11stedenzwemtocht.nl/.