Preventieproject ‘kiezen voor kansen’ blijkt erg succesvol

BUITENPOST/BURGUMBegin dit jaar zijn Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gestart met het Preventieproject ‘kiezen voor kansen’ waarin wordt samengewerkt met het UWV. De extra ondersteuning die de gemeenten aan werkzoekenden biedt blijkt erg succesvol. Van de ruim 40 werkzoekenden die begin dit jaar in het preventieproject zijn ingestroomd hebben meer dan de helft een nieuwe werkplek gevonden. Daarnaast zijn er werkzoekenden gestart met een opleiding of een werkervaringsplaats gefaciliteerd vanuit de gemeente.

Preventieproject

Werkzoekenden die, ongeacht of er wel of geen vervolguitkering ontvangen van de gemeente, gaan er financieel vaak flink op achteruit met alle consequenties van dien. Het project is opgezet om mogelijke problemen te voorkomen. Werkzoekenden met een aflopende WW-uitkering worden door een medewerker van de gemeenten uitgenodigd voor een voorlichting. Ook voormalig zelfstandigen, studenten of andere werkzoekenden zijn welkom. Tijdens de voorlichting wordt niet alleen ingegaan op een eventuele (vervolg)uitkering maar ook op de kansen op de regionale arbeidsmarkt. Na de voorlichting wordt er in een vrijblijvend gesprek gekeken naar de eventuele mogelijkheden van de deelnemer en binnen welke beroepen de kansen liggen. De ervaring leert dat veel werkzoekenden graag aan de slag willen maar uit een beroep komen welke ze niet meer uit kunnen voeren of waar weinig mogelijkheden (meer) in zijn. Door breder te kijken, worden de werkzoekenden begeleid naar beroepen waar hij of zij eerder nog niet aan had gedacht.

Vragen

Heeft u vragen of wilt graag ondersteuning naar werk? En heeft hierover nog geen contact met uw gemeente gehad? Dan kunt u contact opnemen met Johan Steenbeek via het algemene telefoonnummer 14 0511 of emailadres j.steenbeek@achtkarspelen.nl