Noord Nederlands Orkest: Koperblazers in Neushoorn

Persfoto Noord Nederlands Orkest Koperblazers 2LEEUWARDEN – Het Noord Nederlands Orkest (NNO) keert terug naar Neushoorn! Met deze keer een bijzondere editie waarbij meerdere klassieke koperwerken centraal staan (donderdag 17 mei, 19:30 uur, Grote Zaal).

Waar voorheen één componist centraal stond, staan nu de koperblazers van het Noord Nederlands Orkest centraal. In drie kwartier spelen ze onder leiding van dirigent Jasper de Waal vijf geniale stukken van beroemde klassieke componisten als Bach, Verdi en Purcell. Tussendoor vertelt De Waal over de koperwerken en waarom deze zo bijzonder zijn. De avond opent met La Peri: Fanfare van Paul Dukas en eindigt met Suite from Maria de Buenos Aires van Astor Piazzolla en een verrassend toegift. Tussendoor is er een prachtige vioolsolo van soliste Sarah Kapustin. Hoor en ervaar geniale klassieke muziek als een vet popconcert. Gewoon in een spijkerbroek en met een biertje in de hand. Samen met het Noord Nederlands Orkest laten we zien dat popcultuur en klassieke muziek heel goed samengaan.

Verder in Neushoorn:

Hendrik Behnen, Daan Jonker en Marjet van der Meeren hebben een gedeelde passie voor funk. Deze passie komt tot leven tijdens hun afstudeerconcert The Funk Club (dinsdag 15 mei, 20:00 uur, Arena). Met eigen werk en te gekke covers beleeft het publiek een funking fijne avond.

Het leukste culinaire event van Leeuwarden en wijde omgeving, Smûk en Smikkel, is weer even terug met een mini-editie op het plein voor De Backstage (woensdag 16 mei, 16:00 uur). In de avond vindt IepenUP Live plaats met bijzondere gasten.

Project H-oor presenteert Doof of zo?. Een gezellige avond met een theatraal tintje voor zowel horenden als doven en slechthorenden (vrijdag 18 mei, 19:00 uur, De Backstage). Met film, poëzie, muziek, dans, spel en natuurlijk een heleboel gebaren!

De rapscene van Leeuwarden is lit! Risin’ Up biedt een podium aan beginnend en gevorderd raptalent en laat hiermee zien wat de Leeuwarder hiphopscene in huis heeft (vrijdag 18 mei, 20:30 uur, Arena). Jong, oud, ervaren en minder ervaren; het komt vanavond allemaal voorbij!

Na twee succesvolle edities is het FrituurFestival terug (zaterdag 19 mei, 12:00 uur, Mata Hariplein)! Het enige echte foodfestival voor snackers in hart en nierbroodje. Met dit jaar nog een diverser snackaanbod en nieuwe toevoegingen. Kortom: bigger, better en vetter!

Local Legends is het jaarlijks terugkerend festival voor de Leeuwarder dancescene (zaterdag 19 mei, 23:00 uur, eerste en tweede verdieping). Met dit jaar maar liefst 25 acts in uiteenlopende genres sta je versteld van al het dancetalent in onze stad! Baan je door een muzikale rimboe en geniet van de beste acts uit de Friese dancescene.

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op Neushoorn.nl.

http://www.neushoorn.nl/event/197016/noord-nederlands-orkest-neushoorn-koperblazer

http://www.neushoorn.nl/nl/event/180833/the-funk-club

http://www.neushoorn.nl/nl/event/135605/iepenup-live-smuk-en-smikkel-small

http://www.neushoorn.nl/nl/event/201298/doof-of-zo

http://www.neushoorn.nl/nl/event/186936/risin-up

http://www.neushoorn.nl/nl/event/198952/frituurfestival-leeuwarden

http://www.neushoorn.nl/nl/event/157570/nightshift-presents-local-legends-18