Neushoorn lanceert jeneverblend Jonguh

Bar Neushoorn JonguhLEEUWARDEN – Neushoorn en Boomsma hebben de handen ineengeslagen om de unieke jeneverblend Jonguh te maken. Een jonge jenever met bijbehorende mixdranken die vanaf vrijdag 25 mei verkrijgbaar zijn bij Neushoorn en café De Backstage. 
Neushoorn vrijwilliger Henk Martens kwam vorig jaar met het idee om een Neushoorndrankje te ontwikkelen. Om dit idee tot leven te brengen sloeg Neushoorn de handen ineen met Big Twenty-partner Boomsma. Een smaakteam, samengesteld uit vrijwilligers, bezoekers, partners en medewerkers experimenteerden met smaken en ingrediënten. Uit deze proefsessies kwam duidelijk een favoriet naar voren, die verder is ontwikkeld door Boomsma. Met als eindresultaat Jonguh: een handgemaakte jonge jenever met een unieke blend van graandistillaten, moutwijn, korenwijn en zorgvuldig gearomatiseerd met jeneverbessen, citrus, appel en gentiaan. De laatste proefsessie voor het smaakteam stond volledig in het teken van de Jonguh mixdranken. Met als uitkomst drie bijzondere mixvarianten: een frisse Rose Lemonade Jonguh, de stoere Ginger Beer Jonguh en de klassieke Straaljager (Bitter Lemon Jonguh). En zo is het idee van Henk Martens realiteit geworden.

Jonguh en de bijbehorende mixdranken worden op vrijdag 25 mei voorafgaand aan het uitverkochte concert van Waylon geïntroduceerd aan het publiek. Daarna zijn deze ook verkrijgbaar aan de bar in Neushoorn en in café De Backstage.