‘N pincet veur dertig euries! Die haal ik donderdag even út Leeuwarden

Projector1 Pincetten Projector(Column) DOKKUM – Niet te filmen dit. Trouwens direct ’n moai begin van disse column; ”Niet te filmen”. Ik was dwaande wat ouwe 8 milimeterbeelden over te zetten op dvd. Totdat de projector de film inslikte en d’r eilikst in smoarde. Maar gelukkig hewt myn wiifke ’n handige pincet om de film los te trekken, docht ik. Nou, dat hew ik weten.

De volgende dag smiet ze my dat pincetsje veur de neus: ,,Hy is krom. Totaal verbogen. En wér vond ik ‘m? By dy in de studioooo! En hoe mut ik nou myn wenkbrauen epilere?” ,,Och lieve.”, zei ik: ,,Ik kin dat dinkie wel even tussen de bankskroef hewwe. Is ie su weer recht.” Zo gezegd, zo gedaan maar, dat was mevrouw niet naar de zin: ,,Dat wurdt ’n nije. En dat is ’n duur grapke, leave. Su’n pincet as disse van engelse makelij zit gauw op dertig eurooo… En dat gaastou betalen, vriend!”

,,Wel bliksum.”, is myn reaksie. En ik verslik my nog meer in de koffie as die projector in de film. ,,Su’n lullige pincet dertig euries? Ga weg. Ik hew wel ’n punttankje in ’t hok veur dy van ’n daalder.” Beste ménsen, ik kon hoog springe en laag springe maar madam sette deur. ,,Oke.”, ség ik: ,,Ik betaal dertig euro meer dan dy aan de aanslag van ’t Wetterskip. Binne we dan lyk?” ,,Das goed.”, aldus de lady. Maar nou komt ‘t.

,,Ik gaan even met Rik de stad in om skoen’n veur die jonge en wat meidespul veur Lynn. Dan sien ik ook even om ’n pincet.” En ik wist ‘t. Ik wist dat ik besodemieterd wurdde zuu. Ze komt thús met ’n pincet van éénnegenenveertig. By de Kruidvat. Brul, suuden je ségge! Maar ondertussen wel achtentwintigvijftig winst make. Ik bin dus belazerd. En dan onder ’t avondeten:

,,Skat, ik hew disse goedkope maar even met nommen want d’r waren niet van die goeie engelse. Die haal ik donderdagavond even út Leeuwarden.”

Lekker skaatse morgen,

Harmen Poortman