MeM. Het programma

arnold de boer (ZEA) dokter watjes HAALLEELLOEYAAH Kwante Hippe 2tKomende zondag 29 april

Een dwarse band uit Twente met surf en discopunk, samen met Limburgse pop

Dokter Watjes; het beste medicijn tegen alles waar je geen last van hebt. Deze dwarse band uit het oosten van het land speelde eerder op Zwarte Cross en Eurosonic Noorderslag en komen zondag voor het eerst naar Leeuwarden.

Zij zullen samen met Kwante Hippe het podium van Talenpaviljoen MeM betreden. Met het nummer D’n Prins waren de jongens van Kwante Hippe verantwoordelijk voor de hoogste binnenkomer in de L1mboTop 100, de jaarlijkse lijst van de Limburgse zender L1.

Samen staan deze jonge bands garant voor een geweldige middag met dansbare, vrolijke popmuziek, uptempo nummers en rustige, melancholische liedjes uit Limburg, aangevuld met stevige rock, surf en discopunk in het Twents.

In Limburg zeggen ze: Laot dig verasse daor deze jonge, energieke bandjes waor het ethousiasme vanaaf spat!

Wanneer: zondag 29 april 2018 om 15.00 uur*

Waar: Talenpaviljoen MeM

* MeM is zondag geopend vanaf 10.00 uur.

donderdag 3 mei

A tribute to Cohen in het Fries en Limburgs

Eind 2017 verscheen HAALLEELLOEYAAH van Pyure. Voor dit album werden 14 nummers van Leonard Cohen vertaald naar het Limburgs, Zeeuws en Nederlands. Het oorlogsverleden van Limburg maakte van HAALLEELLOEYAAH een heel persoonlijk album voor Jos van Rens. In zijn persoonlijke zoektocht zorgde met name het nummer Partizaan bij hem en z’n naaste familie voor bijzondere momenten.

Jos van Rens en Marieke van der Leijé (Pyure) zullen samen met Arnold de Boer (ZEA) een ode brengen aan Leonard Cohen.

Oud-Makkumer Arnold de Boer heeft met o.a. The Ex en ZEA opgetreden van Ghana tot Brazilië. Allerlei talen kwamen voorbij, maar na het overlijden van naasten ontdekte Arnold de kracht van Friestalige teksten. Zijn moederstaal maakte directere teksten mogelijk en zorgde ervoor dat hij opener kon schrijven over deze heftige gebeurtenissen.

Deze ode aan Leonard Cohen beloofd dan ook een warme en gevoelige avond te worden, met de mooiste nummers in het Limburgs, Zeeuws, Fries en Engels.

Wanneer: donderdag 3 mei om 20.00 uur*

Waar: Talenpaviljoen MeM

* MeM is donderdag geopend vanaf 12.00 uur

zondag 29 mei
Binnenkort uitverkocht

Ook tijdens de laatste dag van de Limburgse week in Talenpaviljoen MeM zullen Jos van Rens en Marieke van der Leijé (Pyure) Limburg vertegenwoordigen met authentieke, zuivere en passionele muziek. Tijdens deze middag delen zij het podium met Het Light Verse Collectief, bestaande uit Rob Boudestein, Ben Hoogland, Frits Criens, Gezienus Omvlee en Ton Peters.

Samen presenteren zij een gloednieuwe bundel in het Nedersaksisch en het Nederlands met korte grappige gedichten. Hierbij hebben zij zich laten inspireren door Drs. P. gedichten met een ritme dat klinkt als: ‘ólleke-bólleke, een driekwartsmaat asoj een walsie heurt’ over ‘Koninklijk misstapje, mannen in oliegoed, lensvormig lijnenspel, langnietnaorhoesgezang.’

Wanneer: zondag 6 mei om 14.00 uur*

Waar: Talenpaviljoen MeM

* MeM is zondag geopend vanaf 10.00 uur

Kijk voor meer informatie over MeM en de programmering op: https://lanfantaal.nl/project/talenpaviljoen/, of volg MeM op social media: https://nl-nl.facebook.com/Mem.LivingroomofLanguages/ en https://twitter.com/Talepaviljoen

Kijk voor meer informatie over de artiesten op:

Op zondag 29 april Dokter Watjes (http://www.dokterwatjes.nl) en Kwante Hippe (www.kwantehippe.nl)

Op donderdag 3 mei Pyure (www.pyure.me) en ZEA (https://zeamusic.bandcamp.com/)

Op zondag 6 mei Pyure (www.pyure.me) en Het Light Verse Collectief (https://www.huusvandetaol.nl/literatuur/item/3986-binnenkort-uitverkocht)