Marijke van der Woude nieuwe directeur Stadsschouwburg De Harmonie

Marijke vd Woude-200 horizontaal met armen op tafelLEEUWARDEN – Wij zijn eruit! Het bestuur van Stadsschouwburg De Harmonie heeft Marijke van der Woude benoemd tot nieuwe directeur van Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden. Marijke van der Woude volgt Arthur Oostvogel op die na het culturele hoofdstadjaar 2018 als boegbeeld van De Harmonie vertrekt. Voorzitter van het bestuur Siem Jansen: “We zijn blij met de komst van Marijke. Met haar ruime ervaring als directeur en bestuurder weten we zeker dat De Harmonie haar sterke positie als hoofdstedelijk theater zowel in Leeuwarden, Fryslân en daarbuiten zal handhaven en verder kan ontwikkelen.”

Arthur Oostvogel kondigde eind juni zijn vertrek aan. In de afgelopen maanden is gezocht naar een nieuwe directeur. Sinds 2001 heeft Arthur Oostvogel samen met alle medewerkers zijn stempel gedrukt op De Harmonie, als een gastvrij theater van en voor Leeuwarden en Fryslân; een cultuurinstelling die er mag zijn. Onder zijn leiding is er gezocht naar samenwerking met alle culturele instellingen in de stad en heeft Arthur Oostvogel één stadsbrede en regionale verbinding gelegd met inwoners en bedrijfsleven, waardoor een grote diversiteit aan nieuwe projecten is ontstaan.
Aan Marijke van der Woude de uitdaging om verder te bouwen aan de toekomst van Stadsschouwburg De Harmonie op basis van het hechte fundament. Herkenbaar en tegelijk vernieuwend.

Marijke van der Woude is op dit moment directeur van het Centrum voor de Beeldende Kunst in Groningen en heeft zitting in de raad van Toezicht van Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Daarnaast was zij bedenker, oprichter en directeur van het Jonge Harten Festival in Groningen en werkte zij als programmeur bij de Oosterpoort, de Stadsschouwburg en het Grand Theatre in Groningen. “Mensen in contact brengen met kunst en cultuur, dat is de rode draad in mijn leven. Vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur bij kan dragen aan een extra verdieping in ieders leven, werk ik met veel plezier aan de juiste voorwaarden voor een mooie kunstbeleving”, aldus van der Woude.

Marijke van der Woude start op 15 januari 2019 met haar werkzaamheden voor De Harmonie.