Kooi Security vindt in Bencis de ideale partner voor realisatie verdere Europese groei

Kooi-Security-LogoDRACHTEN – Kooi Security uit Drachten kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder.

“Het gaat goed. We zijn al in meer dan 16 Europese landen actief,” zegt CEO Pieter Kooi. “Met een dochteronderneming in Duitsland en Frankrijk zijn we op de goede weg om onze positie in Europa te versterken. Onze groeiambities gaan echter verder en in Bencis hebben we de ideale partner gevonden om door te kunnen investeren in personeel en nieuwe en baanbrekende technieken. Gezamenlijk zullen we beter in staat zijn onze groeiplannen te realiseren.”

Kooi Security biedt mobiele camerasystemen waarmee bouwplaatsen of terreinen eenvoudig en optimaal 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd kunnen worden. Groene technologie is hierbij altijd het uitgangspunt. Met de systemen, Unit For Observation (UFO) genaamd, is het bedrijf internationaal marktleider op het gebied van terreinbewaking in afgelegen gebieden waar elke vorm van energie of data-aansluiting ontbreekt. Kooi Security heeft een eigen EN50518 gecertificeerde toezichtcentrale; Kooi Alarm Centre. Binnen Kooi Alarm Centre worden alle meldingen van de aangesloten systemen geanalyseerd en afgehandeld. De juiste combinatie van mens en techniek zorgt dat er 24/7 toezicht is op de bouwplaats, locatie of (technisch) systeem.

“Wij vinden in Bencis een partner die onze internationale strategie financieel en met kennis gaat ondersteunen en versnellen,” aldus Pieter Kooi. “Op deze manier kunnen we met Kooi Security blijven investeren in onze producten en diensten en hierdoor onze leidende positie op het gebied van innovatieve camerasystemen vasthouden.”

“Bencis gelooft in ons bedrijf en onze plannen. Zij zien, net als wij, de kansen in de Europese markt,” gaat Pieter Kooi verder. “Ons team is verheugd dat het bedrijf de volgende stap kan maken en dat de groeiambities ingevuld kunnen worden. Ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking,” geeft Pieter Kooi aan.

Over Bencis
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel en sinds kort ook vanuit Düsseldorf in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland.