In deel twee van Dokkumer Geswets ook ‘n column over Thús Wonen.

(Column) DOKKUM – Trouwe lezers van myn columns hewwe wel in de gaten had dat ik wel ‘s wat in onmin lag met dergelijke instaansjes as Thús Wonen, de woningcorporaasje wér wy ‘n hús van hure. Dat is nou over. Ik hew ‘n uitmuntend  en zeer bevredigend gesprek had met J.W. te H. van disse organisaasje en we hewwe mekaar nog even de noadig informaasje geve kinnen ter verdúdeliking van elk syn beweegredenen. En dan wurd ik nog dubbel su bliid as ik hoar dat d’r expliciet ien ansteld was om myn verhalen te lezen en te screenen op juridische missers.

Ik vien dat machtig. Ik bin d’r ook trots op want, as d’r reden weest was om my an te geven by justiesje dan, was dat ook vast wel gebeurd. Maar de medewerkers van Harpoenmedia.nl make gien fouten. Wy hier van Harpoenio wete heel goed wat kin en wat niet. Wy wete ook heel goed binnen de regels van de wet oans segje te doen. En ik hew wel ‘s eerder seit in een dergelik artikel dat de medewerkers hiero noait van doel binne gasten en onbevoegden onterecht en onzorgvuldig te belichten binnen oanze mediauitingen waar dan ook. Dat geldt ook veur Thús Wonen inclusief J.W. te H. Maar wy profilere oans wél. En ook met ‘n helder woord en kraakheldere beelden en lúden.

Ik vien ‘t allinich wel ‘n bitsje jammer dat Thús Wonen noait ‘n keer ‘n column liket hewt. Miskien dat disse column wel ‘n blijk van waardering ontvange kin. Ik denk dat we op disse manier ‘n moai slot make aan ‘n periode van ondúdelikheden en strubbelingen. Van myn kant sille jim gien last meer hewwe tenzij, ik onheus behandeld en beoordeeld wurd.

As dank veur de belangstelling van de speciaal inhuurde detective wille wy van Harpoenmedia.nl Thús Wonen ‘n exemplaar van Dokkumer Geswets anbiede. En om zeker te wezen dat jim oanze columns lezen blieve zorg ik ‘r veur dat in deel twee van dat gekskerende bundeltsje ‘n column over Thús Wonen te lezen is.

‘T was my ‘n genoegen. Groetnis,

Harmen Poortman