En dan must dy veurstelle dat Erna van Sinderen Phil Collins d’r veur zet… met Can’t stop lovin’ you

Erna met hond(Collumn)  DOKKUM – Vol goeie moed fannemorgen naar de Lifestyle Gym fan Erna. Patrick had d’r ook zin in om my weer te trainen, zei d’r. En ik bin d’r nou ook achter wérom. Ik zit hier nou an ’n glas Riveljee in myn ‘Laat my met rust’-stoel. Útteld! Ik voel alle lurven en kladden, linkerskouder beurs, linker lies oprekt, pyne in de side en ontigelik zwaar ademend. Bedankt maar weer.

Maar ’t ergste was de muziek die we d’rby hadden tydens ’t trainen. Dat vond Erna ook wel. Die wuu dat anders hewwe. Op zich was ik ’t dér wel met iens maar, dan must dy veurstelle:

Personal Trainers binne beste ménsen maar, ze slope dy wérstou by staast. Je hewwe ’t vertrouwen in die ménsen stoken dat ze wat op je passe, dat ze je wat begeleide naar wat beters. Wat beters dan dat ’t weest hewt. Mar in wezen binne ’t eerste klas beulen út de veertiende eeuw. Ik vroeg my fannemorgen af wérom ’t allemaal su moeilik ging vergeleken met de vorige week. Ik maar poeste en blaze fan de stress en snakke naar lucht wat ‘r hielemaal niet was. En dan seit Patrick na de training dat ‘m dat zat in ’t feit dat hy de training wat zwaarder maakt had. Hy had d’r wat kilo’s by op gooit en su.

En dan traine met foute muziek. Jaaah en dan geef je ’n verzoekje op want, ik had wel wat ACDC hoare will’n.  En dan must dy veurstelle dat Erna van Sinderen dan Phil Collins d’r veur zet… met Can’t stop lovin’ you. Hewst ‘m?

Hier is ie dan, veur de liefhebber:

Groeten,

Harmen Poortman