Een week vol muziek in MeM in Leeuwarden.

María_Lado_(AELG)-1 Xera Raíz Sina KeuningKomende zondag 29 juli
Tarde Galego-Frisón

Galicische-Friese middag met artiest María Lado uit Galicië en het Friese duo Sina Keuning en Geppy Haarsma.
Op deze zondag wordt de Galicische week poëtisch en muzikaal afgesloten. Sina Keuning is een zeer veelzijdige en veeltalige zangeres die met evenveel gemak een Frans chanson als een Jiddische klezmer zingt. Haar flexibele stem klinkt nu eens helder, dan weer broos, dan weer warm, afhankelijk van het lied. Sina wordt begeleid door accordeoniste Geppy Haarsma (o.a. Irolt).

Wanneer: zondag 29 juli vanaf 15.00 uur*
Waar: Talenpaviljoen MeM, Prinsentuin Leeuwarden, gratis toegang
* MeM is zondag geopend vanaf 10.00 uur

 

donderdag 2 augustus

Tet en Gwin a Swigwr

Tet Rozendal is zangeres, actrise en schrijfster en is onder andere bekend van haar succesvolle voorstellingen Mata Hari en “It Wûnder út de Wâlden”. “

In Mata Hari weet Tet Rozendal overtuigend in de huid van deze wereldberoemde Friezin te kruipen en haar een menselijk gezicht te geven. Knap hoe ze met een minimale instrumentale begeleiding en een kleine speelruimte de toeschouwer anderhalf uur weet te boeien met haar monoloog. ”
(festivalinfo.nl)

Gwin a Siwgwr” is het, voor deze gelegenheid ogerichte Fries-Welshe trio,  bestaande uit Geppy Haarsma -Engelse concertina en accordeon, Allan Wilcox (Wales) – vocals, en Sina Keuning – vocals. “Gwin a Siwgwr” betekent “wijn en suiker”.

Geppy Haarsma is onder andere bekend van Irolt. Al tijdens haar accordeonstudie voelde ze zich aangetrokken tot het concertpodium, hetgeen resulteerde in een veelheid van muzikale activiteiten, o.a. solorecitals, begeleiding bij toneel en cabaret, soliste met diverse orkesten zoals met het Frysk Orkest. Verder projecten met de mimegroep Suver Nuver, het Noord Nederlands Orkest.

Wanneer: donderdag 2 augustus om 20:00 uur

Waar: Talenpaviljoen MeM, Prinsentuin Leeuwarden, gratis toegang

* MeM is donderdag geopend vanaf 12.00 uur

Zondag 5 augustus

Entamu de la selmana asturiana

Op zondag begint de Asturische week in MeM. De leden van de in Leeuwarden wonende band Xera-Raíz zijn de ambassadeurs voor de Asturische cultuur en taal. Xera is zeer bekend in Spanje en in de Wereldmuziek. Xera maakt gebruik van traditionele instrumenten, zoals de hurdy-gurdy en de bodhran, voor het maken van eigentijdse muziek.

Wanneer: zondag 5 augustus vanaf 15.00 uur*
Waar: Talenpaviljoen MeM, Prinsentuin Leeuwarden, gratis toegang
* MeM is zondag geopend vanaf 10.00 uur

Kijk voor meer informatie over MeM en de programmering op: https://lanfantaal.nl/project/talenpaviljoen/, of volg MeM op social media: https://nl-nl.facebook.com/Mem.LivingroomofLanguages/ en https://twitter.com/Talepaviljoen

Talepaviljoen MeM is in produksje fan Afûk en BUOG binnen it programma Lân fan taal.

Foto’s fan MeM en de logo’s fine jo fia de links.

De programmearring fan dizze wike is ta stân kaam yn gearwurking mei û.o: A Mesa, Xera, Iniciative Pol Asturianu.

Kijk voor meer informatie over de artiesten en activiteiten op:

Op zondag 29 juli: María Lado en Sina Keuning en Geppy Haarsma
Op donderdag 2 augustus: Tet Rozendal, Sina Keuning, Allan Wilcox en Geppy Haarsma
Op zondag 5 augustus: Xera-Raíz