Blaudzun en Danny Vera in Neushoorn

LEEUWARDEN – Deze week een mooi staaltje popmuziek in Neushoorn met Blaudzun op vrijdag 7 december (20:45, Grote Zaal) en de uitverkochte show van Danny Vera op zaterdag 8 december (20:45, Grote Zaal). 

Na Jupiter I en II maakt UP het driedelige album dat Blaudzun de afgelopen jaren heeft uitgebracht compleet. Blaudzun ziet UP als het middelste en belangrijkste paneel van het drieluik, omdat het album heel oprecht is en dichtbij hem staat. Waar de eerdere platen van Blaudzun soms wat duisterder waren, gaat UP juist over positief blijven in donkere tijden en zit het vol levenslust. In de aftershow van Blaudzun komt Esther de Jong naar Neushoorn (23:30, De Backstage). Zij schrijft Nederlandse dagboekmuziek met nummers over de liefde, verdwalen en hartpijn.

Op zaterdag komt Danny Vera naar Neushoorn. Hij begon ooit in de kroeg en groeide gestaag door naar de grote zalen en festival. Zijn landelijke bekendheid krijgt hij toen hij begon als huisband van het programma Voetbal International op RTL7. Tijdens de P.M.D. clubtour trekt Danny Vera met zijn band door het land. Zijn grote voorbeelden zijn Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley. Dit hoor je terug in zijn liedjes. Zijn show is inmiddels uitverkocht. De aftershow van Pyke (23:30, De Backstage) is gewoon te bezoeken. Songwriter Pyke maakt samen met Esther de Jong deel uit van het artist in residence project van Poppodia Paard, Neushoorn en poporganisaties Popradar, Popfabryk en Friesland Pop. Samen verkennen ze de Leeuwarder muziekscene. Onlangs was Esther de Jong te gast in Den Haag tijdens de Haagse popweek. Later dit jaar spelen ze samen tijdens het Freeze Festival in Leeuwarden
Verder in Neushoorn

Op dinsdag 4 december (21:00, De Backstage) is het tijd voor een nieuw jazzcafé en jamsessie. Trio Valkenburg begeleidt speciale gast gitarist Sietze Bouma in het thema blues. Deze avond krijgt iedereen de kans om na de pauze met het trio en de gitarist op het podium te staan.

Deathmetallegendes Kalmah en Vreid touren door Europa en doen op woensdag 5 december (20:00, Arena) aan. Support op deze avond komt van de Noorse blackmetal- en rock-‘n-rollband Slegest.

Op vrijdag 7 december (22:00, Arena + Foyer ) zijn Neushoorn en 3rd BIT Events terug met PsyFreaks. De stevige psy-trance van dj’s Xian & Illäusius zwepen de dansvloer op met forest en night-psy. Plus, DJ Sati debuteert met een mix van psybient en down-tempo psychill.

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op www.neushoorn.nl.