Wegwerkzaamheden station Buitenpost

BUITENPOST  De herinrichting van het stationsgebied in Buitenpost is in volle gang. Aan de noordkant zijn nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Door een loopbrug over het spoor zijn de parkeerplaatsen verbonden met het station. Van 20 tot en met 24 februari is de kruising in de Stationsstraat bij de spoorwegovergang gestremd voor auto’s. Dit is nodig vanwege werkzaamheden aan het riool. Tot aan de zomervakantie wordt de infrastructuur aan de zuidkant van het spoor aangepakt. Aannemer Witteveen Surhuisterveen legt in opdracht van de gemeente Achtkarspelen een nieuw stationsplein aan tussen het gemeentehuis en het station. Ook de route richting botanische tuin De Kruidhof wordt ingrijpend vernieuwd.

Omleidingsroute

Van 20 tot en met 24 februari worden automobilisten richting de noordelijke stationsparkeerplaats en naar industrieterrein De Swadde omgeleid. De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven. Op www.achtkarspelen.nl/stationsgebied staat een overzicht van de omleidingsroute. Voor fietsers en voetgangers blijven het station en stationsrestauratie De Oriënt bereikbaar.

Parkeren treinreizigers

Tijdens de werkzaamheden is het stationsgebied ten zuiden van het station afgesloten voor doorgaand verkeer. De reguliere parkeerruimte aan de zuidkant vervalt. Door de uitbreiding aan de noordzijde met 136 parkeerplekken biedt de parkeeraccommodatie rondom het station nu plek voor 200 auto’s. De laadpaal voor elektrische auto’s wordt in maart verplaatst van de zuidkant naar de noordkant van het spoor.

Invalide-parkeren voor treinreizigers

In het ontwerp voor de herinrichting van het stationsgebied is ruimte gemaakt voor drie invalidenparkeerplaatsen. Omdat invaliden het station niet kunnen bereiken via de nieuwe spoorbrug, zet Arriva een bel-bus in die op verzoek invalide treinreizigers naar het station brengt. Informatie over deze bel-bus is binnenkort te vinden op www.arriva.nl

Bussen

Tijdens de werkzaamheden kunnen de bussen niet terecht op het plein voor het station. Daarom worden de haltes van het station tijdelijk verplaatst naar de noordzijde. Passagiers die overstappen tussen bus en trein moeten gebruik maken van de nieuwe voetgangersbrug.