Tytsjerksteradiel toegetreden tot Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

 

BURGUM – De gemeente Tytsjerksteradiel heeft het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ondertekend. Tytsjerksteradiel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Maatschappelijk Verantwoord Inkopen helpt overheden om duurzaamheidsambities te realiseren, zoals de overgang naar een circulaire economie en een toekomstbestendig energie- en klimaatbeleid.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft samen met overheden in Nederland het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (Manifest MVI) 2016-2020 opgesteld. In december 2016 vond de eerste ondertekening plaats. Op donderdag 14 december jl. was hét moment, tijdens het congres Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) in Maarssen, voor overheidsorganisaties om tot het Manifest MVI toe te treden.

Het Manifest MVI helpt gemeenten om een boost te geven aan maatschappelijk Verantwoord Inkopen in de eigen organisatie. Bij Tytsjerksteradiel gebeurt al veel op het gebied van duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn: zonnepanelen op daken van gemeentelijk eigendom, laadpalen voor elektrisch rijden, gebruik van fair trade koffie, toepassen van led in openbare verlichting en het rijden op duurzame brandstoffen. De ambitie is om in de toekomst hier nog meer in te doen.