Traumahelikopter met vette garagerock naar Podium Asteriks

Leeuwarden – De Groninger garagerockband traumahelikopter staat op vrijdag 27 januari in Podium Asteriks. Support is er van Steve French. Kaarten zijn voor vijf euro te koop bij King Kong Records of via de site van Podium Asteriks. 

traumahelikopter rockt op vrijdag 27 januari de oude gevangenis. De band zonder bassist tourde de afgelopen jaren de hele wereld over, van Lowlands tot de VS (en alles wat daar tussenin zit). De jongens uit Groningen brengen een mix van rock’n roll, obscure country, punk, grunge en garage. De band heeft al aardig wat kilometers gemaakt in het Nederlandse alternatieve circuit. Eind oktober verscheen het derde album Competition Stripe van traumahelikopter. Zanger/gitarist Mark Lada komt met ijzersterke melodieën en vakkundig geschreven liedjes, terwijl de minimale set-up ervoor zorgt dat er niet teveel van de essentie, rock ‘n roll, wordt afgeweken. Recht voor zijn raap, rauw, hard en zeker lekker smerig

Support is er van het gloednieuwe Steve French. Wat begin 2016 nog enkel bestond uit verlegen blikken in de collegezaal is nu een band: Steve French dus. De drie-eenheid heeft afgelopen zomer zijn eerste EP opgenomen met als titel, I Used to Wanna Ride a Horse. Een EP met harde popliedjes over lief zijn tegen meisjes en lijken in onderzeeboten. Begin 2017 mogen we nog meer nieuws verwachten!
Een week na traumahelikopter staan CUT_ en GOSTO (3/2) op de planken van Asteriks, gevolgd door hardcore van oa Manu Armata en The Blackest Grey op 10 februari. 17 februari spelen Aafke Romeijn en Sväva in de oude gevangenis, gevolgd door nog een double bill op de 24e: Mutiny on the Bounty en Future Old People Are Wizards. In maart zijn ondermeer MICH, TenTemPiés, The Gospel Sessions, The Mysterons en Moss te zien. In april zijn Paceshifters en Crying Boys Cafe bevestigd.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl

Foto: Nick Helderman