Spirit of the Dance

Opening copy Blue IrishLEEUWARDEN – Ieren zitten van oorsprong vol vurige energie. De internationale smash hit Spirit of the Dance is de meest succesvolle show uit Ierland, een adembenemend dansspektakel welke een spectaculaire mix biedt van krachtige Ierse dans met gepassioneerde Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals de Tango, Flamenco en de hete Salsa.

Oogverblindende kostuums, adembenemende choreografie en een prachtige lichtshow maken van “Spirit of the Dance één van de grootste dansshows ooit.

Elk seizoen brengt ‘Spirit Of The Dance’ nieuwe onderdelen in de show en nieuwe choreografie die de laatste trends op dansgebied verweven in de voorstelling. De voeten van de tientallen dansers klinken als een op hol geslagen express trein en van hun perfectie en militaire precisie krijg je direct kippenvel.

Geen enkele Ierse dansschoen stapt uit de strakke lijn en ze dansen zo gelijk, dat alle schoenen klinken als 1 paar.

Fantastische dans, dynamisch licht, oogverblindende kostuums en adembenemende choreografieën maakt dat het publiek niet stil op de stoelen kan blijven zitten en zorgt voor een ovationeel applaus en uitzinnig publiek aan elke eind van de show.

Deze hartversnellende, gepassioneerde productie die door de International Post beschreven wordt als “The World’s Greatest Dance Show” heeft vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder negen Global Awards, waaronder “Beste Choreografie” and “Beste Internationale Productie”.

De dansers zijn voornamelijk Engels en Iers, waarvan velen op zeer jonge leeftijd begonnen zijn, soms reeds op hun zesde. Ze trainen in danscentra in Londen en Dublin, waar ze op het hoogste niveau dansen en de beste technieken van de Ierse dans leren. Daar krijgen ze ook speciale training in de andere dansstijlen die in Spirit of the Dance te zien zijn. De dansers beschikken over een topconditie.

Sinds hun eerste optredens in Engeland is het gezelschap uitgegroeid naar tien groepen en meer dan 350 dansers die over de gehele wereld voor uitverkochte zalen staan en al vele prijzen in de wacht hebben gesleept. Zo kan het voorkomen dat op een en dezelfde avond in vele landen deze show voor het voetlicht komt.

Deze betoverende show heeft kaartverkooprecords gehaald in 15 verschillende landen en is wereldwijd gezien door meer dan 30 miljoen bezoekers.

Van 28 februari t/m 2 april 2017 in de Nederlandse theaters te zien.

LAAT U OVERDONDEREN DOOR DE GROOTSTE DANS SHOW OOIT!

Tourdata en lokaties

Foto’s: Spirit of the dance