Opening textielsorteercentrum Kringloopbedrijf ‘De Wissel’ Dokkum

DOKKUM – Maandag 18 september aanstaande opent Kringloopbedrijf ‘De Wissel’ een nieuw textielsorteercentrum voor de regio. Dit centrum is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en met afvalverwerkingsbedrijf Omrin en ReShare. Beide gemeenten hebben al sinds jaren een overeenkomst met de Wissel om herbruikbare goederen in te nemen. De wethouders Pieter Braaksma van Dongeradeel en Gerben Wiersma van Dantumadiel verrichten een ludieke openingshandeling.

Het voormalige pand van At-See aan de Hendoweg in Dokkum is de afgelopen maanden omgebouwd tot een modern gebruiks- en milieuvriendelijke werkruimte voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Deze medewerkers zijn afkomstig uit de gemeenten Dongeradeel en Dantumadiel.

Mensen kunnen gebruikte kleding of afgedankt textiel inleveren bij de ondergrondse containers in de regio. De containers worden regelmatig door Omrin geleegd. Vervolgens gaat de kleiding naar het sorteercentrum van ‘De Wissel’. Daar wordt bekeken welke kleding geschikt is voor de verkoop. Deze kleding wordt zoveel mogelijk in eigen winkel verkocht, zodat ‘De Wissel’ een groter aanbod aan kleding kan aanbieden.