Niet de beste columns de laaste tiid. Utopia!

(Column) DOKKUM – Neen, ik bin niet tevreden. Ik had graag wat over andere onderwerpen skreven dan behalve die neugen-maanden-problematiek. Maar ’t is niet anders. Ut nam my in beslag. Ut had my in de greep. Mar nou sil ’t hewe. Ik hew Stevie Nicks op de headphone met Edge of seventeen. Rock van de bovenste plank. And I’m going strong… I’m rocking!

Ik drink een glas bier of was ik zeventien en myn lady in leatherlook drinkt een rooie wyn. We kieke mekaar an en flústere naar mekaar: ,,Sille we?”

Maar dan sien ik een rtl vijf programma over lelijke eendjes en dan is my de lust ontnomm’n. Ik wurd ook vurt sjacherijnig en kom nog even op een belangryk punt van de dag. ,, Lieve, hewst dou al even op soulder keken? ”Ik hew de heule boel dér saust namelijk. Bin nog niet klaar maar ut mut ook gien annomm’n werk wurde. ,, Nee, doen ik asen even. ik rust nou even.”

Das best maar, ik wurd ook altiid roepen as ze ergens met bezig is of weest is. Dér gaan we weer, hè? Ien richting verkeer. Dér hew ik ut moeilyk met. Zu was ik ook even met ’n stroomputsje in myn hok bezig en ik moest dus wel zes keer naar de meterkast om de groep d’r op te zetten of d’r út te gooien. En dan krij ik bij het doorkrúsen van de woonkamer de vragen over rolgordienen die de skat graag hewwe wil. Of ik de juuste maat wel opskreven hew. DOEN UT DAN SELF. En as ik dat sèg, dan zeit ze dat ut dér niet om gaat en krij ik te horen wat de lieve allemaal deen hewt.

Tiidens dit glaske bier en wyn probeer ik even op nivo met de dame te converseren. Ik kaart even an wat ik in die neugen maand met name veur háár deen hew. En wat denkst? ,, Harmen, hou die even stil. Ik zit nou veur Utopia.”

Ontzwangeren noeme ze dat. Duurt ook negen maand,

Harmen Poortman