Hardrockgitarist Adje van den Berg en indiezangeres Sue the Night dit weekend op het podium in Neushoorn

r_o_n_a__l_a_n_e__photography_+31_6_417_817_72__(3_of_7) Moonkings_2017-Photo0159_by-Stefan-SchipperLEEUWARDEN – Het is even stil geweest rondom Vandenberg’s Moonkings, maar Ad van den Berg en zijn kameraden komen op vrijdag 8 december met een nieuw album op zak naar Neushoorn (20:45 uur, Grote Zaal).

De verrassing was groot toen er na zo’n veertien jaar eindelijk weer muzikale tekenen van leven werden waargenomen rondom Ad van den Berg. De getalenteerde gitarist werd bekend met zijn band Vandenberg, een melodieuze rockband die een internationale hit scoorde met de powerballad ‘Burning Heart’, maar ook als gitarist van de legendarische Amerikaanse hardrockgroep Whitesnake. Met Whitesnake scoorde Ad in 1987 met de nummers Here I go again en Is this love twee grote hits. In het eerste decennium van dit millennium richt de gitaarvirtuoos zich echter vooral op de schilderkunst, maar de muziek blijft wel zijn interesse houden. In 2014 lanceert Van den Berg, met zijn relatief jonge MoonKings, plots het titelloze debuutalbum waarmee hij de internationale rockwereld wederom in verroering weet te brengen. Nu is het tijd voor de volgende tour met ouder en vooral nieuw materiaal op zak.

Voor Sue The Night (zaterdag 9 december, 20:45 uur, Arena) gaat 2017 ook de boeken in als een topjaar. Na de succesvolle releasetour van haar tweede album ‘Wanderland’, duikt de zangeres opnieuw de clubzalen in en komt daarmee ook naar Leeuwarden. Velen kennen Sue The Night alleen van de covers die ze afgelopen tv-seizoen speelden als huisband van De Wereld Draait Door, maar dit zeskoppige gezelschap heeft veel meer te bieden. Hun tweede album ‘Wanderland’ is een verzameling van sfeervolle, wave-achtige indiepopsongs van internationaal niveau.

Verder in Neushoorn:

Meet-up Café ‘City of all Together’ ( 6 december, 20:00 uur, De Backstage) brengt statushouders en vluchtelingen woensdag weer in contact met de inwoners van Leeuwarden, ondernemers en organisaties die graag iets voor ze willen betekenen.

3voor12 Friesland zet de pareltjes uit het Friese poplandschap graag in de schijnwerpers, daarom organiseren ze vrijdag 8 december (20:00 uur, De Backstage) de 3voor12 Friesland showcase met The Arbees, SWEETGODANIMALS en SubSpace.

Breakcore goeroe Bong-Ra (vrijdag 8 december, 23:00 uur, Arena) heeft in al zijn wijsheid besloten deze stijl, na 20 jaar, aan de wilgen te hangen en zich meer te gaan verdiepen in andere muziekstijlen. In een speciale 2 uur durende ‘end of an era’ show demonstreert hij nog een keer zijn skills.

Negen talentvolle acts strijden om de hoofdprijs van het Friese songfestival Liet (zondag 10 december, 15:00 uur, Grote Zaal).. Tijdens deze finale staat de Friese taal centraal en draait het om muzikaal talent in verschillende stijlen, zoals folk, pop en hiphop.

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op Neushoorn.nl.