Dream Project Studio’s. Muzik sa tichtby.

SAM_4634 SAM_4707 SAM_4653 SAM_4648EE – De titel schrijf ik in het fries maar Dream Project Studio’s aan de Tibsterwei 4 in Ee gaat veel verder buiten de de friese grenzen. Auke en Klaske Ferwerda runnen naast hun aannemersbedrijf al enige tijd samen met hun zonen Lieuwe en Sjoerd een eigen opname studio. Lieuwe en Sjoerd zijn allebei afgestudeerd aan de muziekscholen D’drive en de academie voor pop en cultuur in Leeuwarden. In het aannemersbedrijf van de Ferwerda’s in Ee zijn hun dromen werkelijkheid geworden. Verschillende ruime vertrekken zijn vrijgemaakt en ingericht voor het maken van professionele beeld- en geluidopnames. Dat betekent dat lokale artiesten en talenten, maar ook muzikanten van ver buiten Nederland hier terecht kunnen om zich te laten inspireren of om een clip op te nemen. Daarnaast is het idee ontstaan om muziekavonden te organiseren voor muzikanten die zich willen laten horen. Maar vooral om ‘Te genietsjen fan de muzik’, aldus Klaske.

In maart zijn de Ferwerda’s begonnen met kleinschalige, ongedwongen optredens in de studio met de Canadese zangeres Carly Thomas. Daarna volgden Gerard & Compagnie, Klaas & Klaske en toen Jacques Mees en Maarten van der Raard en Anke de Vries. Gisteravond was de beurt aan Sjoerd Steegstra & Sieberein Schaaf en Willemina Hiemstra en Sjoerd Ferwerda. Voor ’n klein publiek werd er een feesttent geplaatst in een loods en werd er in een intieme sfeer genoten van de fryske en gecoverde muziek. Dit alles wordt de gasten gratis aangeboden. Enkel een vrijwillige donatie wordt gevraagd om uit de organisatorische kosten te springen. ,,Ut giet om de muzik”, seit Klaske: ,,Muzik ferbiendt ûs”.

Klaske: ,,Foar Carly zochten we nog in plakje om op te treden..en ja, folle jild wie d’r net… Doe sei ik tsjin Auke: ,,Dan dogge we it by us sels yn ‘e studio. En sa kaam in dream út foar my. Live muziekjûntsjes by DREAM PROJECT STUDIO’S yn Ie.  En ja ik soe oeh sa graach wol wolle dot it mei de tiid sa goed rint dat we in mooi lyts muziektheaterke derby bouwe kinne. Sjoch, dromen mat je hâlde toch? Myn leafde foar muzik is grut en it is in grut diel fan my en myn gezin hun libben. Ek meitsje we steeds meer videoclipkes, documantaires enz. Dus we binne lekker dwaande.”

Op 23 juni vindt er een kampvuurconcertje plaats met optredens van het Bluesduo Frans & Jelle. Dit natuurlijk als het weer het toelaat. De gezellige studio’s van Dream Project Studio’s garanderen een droog alternatief.