Doest ’n groate ankoop? Soms mut je belégge in chocola

(Column) DOKKUM – Ik zat al ’n week met ’n ongeloaflyk raar gevoel in de maag. Tegelyk wist ik wel dat ik ’t toch doen suu. Maar even dat juuste moment afwachte werop ik ’t de lady mededele kon. En of speult de duvel d’r met. De heule week hew ik myn momentsje afwacht maar,

dan wurdt ze ongesteld. Nou, dér gaat myn mengtafel docht ik. Alles was disse week verkeerd wat ik zei. Ik had myn nocht dervan. Vanmorgen met de kleine man naar zwemles weest. Dérna wuu ik niet drekt naar hús dus, we binne ’n slag om weest. Ik weet niet wérom maar, we hewwe wat croissants en ’n boskje bloemen haalt veur de lady. ’s middags hewt de kleine macho kennis maakt met Lieuwe Ferwerda. Die gaat ‘m wat gitaarlessen geven. En dan sien ik al die studioapparatuur. Ik werd gek!

Vier uur zat ik thús aan de koffie en ik check myn berichten. Myn maat: ,,Astou zin in ’n pilske hewst, komst nou maar even del.” Ut ging my niet om ’t bier maar, ik wuu wel even naar ‘m toe. Ik liet ‘m de marktplaatsadvertinsje sien van de mengtafel. ,,Belle, ’n bod doen en vanavond drekt ophale. Hewst nog ’n reden om na ’t eten even vurt te gaan?”

,,D’r mut nog wat op de post. Dat doen ik meestal. Ik denk dat dat myn escape is.” En su speul ik ’t ’s avonds dus ook onder ’t eten. ,,Must ook nog wat chocola hewwe?” Ik denk veurút, hè? Ik bin as ’n speer over de Centrale As skeurd en thúskommen met disse prachtige Behringer analoge mengtafel met digitale útgang. By thúskomst drekt de trap op lopen en op de zolder deponeerd. Toen ik weer beneden kwam hew ik drekt de Milkarepen toand. ,,Niet wér die jonge by is. Dan mut ik dele.”, aldus de skat.

Maar jim snappe wel: Soms mut je wel ’s even belégge in chocola.

 

Harmen Poortman

Ps: Ze gaat nou op béd. En hewt nog niks in de gaten…