Digitale camera voor VMBO VAK-school

fototoestel leaoDOKKUM – De reünie van de voormalige LEAO op 8 oktober jl. was zo’n succes dat de organisatie geheel onverwachts met een batig saldo kwam te zitten. Een deel daarvan wordt gereserveerd voor een volgend evenement over vijf jaar. Maar toch wilden Betty, Christine en Harmen een deel schenken. En hoe kan dat beter dan aan de huidige opleiding te vragen of zijn ook nog wensen hadden.

De huidige opleiding van het Dockingacollege, binnen de VMBO VAK-school, is aan de slag gegaan met de nieuwe examenprofielen. Het heeft daardoor ook een nieuwe naam gekregen, namelijk het profiel Economie & Ondernemen. In dit profiel kunnen de leerlingen een aantal keuzes gaan maken, waaronder het onderdeel Webshop. Zij leren daarin het maken van een eigen webshop waarin ze zelf kunnen kiezen welk artikel ze gaan verkopen.

Een eigen digitale camera om de artikelen te fotograferen was dan ook een grote wens voor de vakrichting Economie & Ondernemen. Vakdocent Paul Brouwer wist tweedehands er één op de kop te tikken voor het bedrag dat de organisatie ter beschikking had gesteld. Daarbij is Jan Dekker (Randomarts) bereid gevonden een aantal lessen te geven met tips en trucs om in een kleine studio artikelen op de foto te zetten.

Zoals het zich nu laat aanzien, zal de camera niet alleen bij dit keuzeprofiel worden gebruikt. Ook het keuzedeel Presentatie & Styling kan de camera goed gaan gebruiken bij het vastleggen van hun presentaties en etalage opdrachten.

Op de foto:

Christine Zijlstra, Douwe Piet Boersma, Paul Brouwer, Harmen Poortman en Betty v/d Wal