De Bevalling: Skoanmoeke is in da house!

DOKKUM – Nou! Nog gien veertien dagen meer. Dan hopen we dat Poortman’s Power Product nummer 2 in ons midden is. ‘T wurdt spannend ladies en gentleheren. Maar ’t gaat lukken. We hope dat we niet al te veul teugenwyn meer krije en as alle partyen wat metwerke hew ik d’r eerlyk seit allinich maar vertrouwen in.

Nou bin ik guster wel onderût gaan met de Almost Harley en ’t had weinig skeelt of ik had de boat mist fanself. De knibbel is d’r blau over en ik loop ook niet al te recht. Dus dit soart grappen mut we niet te veul hewwe. Eerlijk gezegd zit ik dér niet over in maar, de D-day. Dat hewt my wel wat in de greep. Niet de bevalling. Dér hoef ik me niet druk over te maken, dat doet Betty. Dat kin zy ook beter as ik, denk ik. Neen, de randvoorwaarden. De regelsaken, dér bin ik veur. En ik zit al dagen te zoeken naar de ideale oplossing veur de kleine man. Ut mooiste zuu weze dat die gewoan in ’t zelfde ritme blieft wér d’r nou ook in zit.

Gewoan naar skoal en gewoan op syn eigen béd slape. Maar dat wurdt nog wat. De pakes en beppes lège zelf ook allemaal in de lappenmand. Of erger, ze binne zelf opnommen in een verpleeg- of ziekenhús. Nou bin ik krekt even by ’n skoanzus weest en die vertelt my krekt dat skoanmoeke op de dag van de ingeplande bevalling ook naar ’t MCL mut. Veur controle of zu. Dit houdt in dat tiidens de bevalling dat ouwe méns dér ook omspoeket.

Dat wurdt gesellig… Dúm asjeblieft even veur my. Dank u.

Harmen Poortman

Ps. Skoanmoeke hewt gien facebook. Maar praat ‘r ook maar niet over.