BBQ, ôfblieve!

(Column)DOKKUM – Ja ménsen, ut mut my even fan ‘t hart. ‘T is weer su’n man/frou-ding, maar toch. Wy hewwe fannavond besocht om kalorieverantwoord te Barbequeën. Is ook lukt overigens en smaakt niet verkeerd. Veur ‘t recept google je mar even want, ik bin Sonja Bakker niet. Neen, ut gaat my om de taakverdeling in dit soart gebeuren.

Froulief claimt de baas te wezen in ‘e hús. Dat is ook su. Myn naam staat op ‘e deur. Momenteel allinich nog maar op de deur van myn hok. Maar toch. Die barbeque dér mut je as frou fanôfblieve. Ook ‘t skoanmaken van su’n ding is mannewerk. Dan staan wy as buurMANNEN nog even na te genieten. Nou was ik fannavond de ienige vent by disse barbeque want, ‘t was met oans eigen. En dan mient de lady dat ding skoanmake te mutten.

Lieve skatt’n, wy komme ook niet an jim saken. suas de kledingkast en de beautycase. Dér hewwe wy lieke min doel over as jim over oanze barbeque. Die barbeque, dér zit ook oans oergevoel in. In 2034 veur Christus jaagden wy al op wild, we slachtten dat op wrede wyze en we grilden dat op open vuur. Dérna maakten we de boel skoan, ook jim potten en pannen. En wy waren de eersten die afwasmiddel útvond’n. We pisten over ‘t vuur om ‘t na afloop te doven. En fan de combi met ‘t vet ontstond ‘n soart zeep. Dérmet deden wy de afwas.

Dus hoesu sille jim de Barbeque skoanmake? Denk erom of ik pis d’r weer overheen. En dan veurdat ‘t feest begint.

Weet jim plak. Groetnis,

Harmen Poortman