All joe need is love. En ’n brommer.

(Column) DOKKUM – Nou, ik hew d’r met wacht tot aan disse sundagavond maar ik doen ut toch: Disse column skriive. Ja, ik hew even myn káns afwacht maar, na All joe need is love van vanavond durf ik ut toch an. Jim hewwe allemaal die skitterende fotoshoot sien met die tweu heurlyke mokkels, natuurlyk. Dér hew ik fan genoaten en die twee meiden ook. Ja, ik denk: Ik sil myn lady even wete late dat ik nog best metdoen. Dat ik nog best in de markt lég. Maar dér leek ut vrijdag nog niet op.

Die brommer moest eerst nog klaar van de week. ‘N lekke koppakking. Ik had Arjen Werkhoven, de monteur, vraagt as ik vrijdagavond dan de brommer weer ophale kon. Veur die reportage natuurlyk. Dat kon. Klasse kerel, vakmantsje. Kist rustig heen gaan. Dus vrijdagavond ik met de heule húshâlding in de auto naar Ternaard afreisd. De lady achter ’t stuur: ,, En wat kost dat wat, die brommer. Om de twee weken hewstou dat ding by Arjen. Hadest die Tomos houwe mutten. Dit ding is niks. Koop ’s wat anders.” Ik hew nou dus ’n Tomos en dérveur ’n Vespa. Ze haalt ze dus deur mekaar en weet eilykst niet eens wér ze ut over hewt. Maar goed, ze bedoelt ut goed. Met die Vespa maak ik niet suveul indruk op de froulje. En aangesien Anita Smedinga nou ook met my op de foto wil bin ik bliid dat ik disse Tomos hew. Maar ze is jaloers, dat weet ik wel. En dat mut ook maar even.

Laast kwam ik onverwachts thús en wat denkst? Zat ze stiekum achter hús te roken . Ik zei onderweg teugen haar: ,,Van wastou verrookst in de maand kin ik wel brommerriide.” En must oplette: As ze dit leest wurdt ze kwaad. Nee, in ut openbaar ’n peuk opsteke is gien probleem. Maar ik mut my stilhouwe. En ik mag ook niet met ’n showbrommer fotoshoots make by de Bonikapel. Nou, de ruk.

Maar, nou ik myn vaderrol tactisch inzet hew deur middel van een middagje zwemmen met de seun, kin ik wel weer ’n potsje breke. Vanavond ook nog ’n mooi vader/dochter-momentsje onder de douche beleefd wér moeke fan smolt natuurlyk. Dus ik hoef vanavond niet te planken. Neen, ik denk meer aan spanken.

Fyne avond,

Harmen Poortman

Fotoshoot:

Dames bij de Woudpoortbrug 1 Harmen en Martje op Harley Harmen en Welmoed op Harley Harmen op Harley bij Bonifatius Ladies bij Bonifatius Martje Welmoed en Harmen bij heilige bron MArtsje en Welmoed bij beeld Martsje en Welmoed bij bron Martsje en Welmoed Martsje HArmen en Welmoed by bron Martsje op Harley Martsje Welmoed en Harmen bij Bonifatius Welmoed op HarleyBewerkt 120132680_1661634570560704_84122552_oBewerkt 3