The voice, it’s no choice! Op disse ganse vrijdagavond allinich maar noice!

DOKKUM – Nee echt, ut is gien keus! In ’n gemiddeld gezin staat de kiekkast op the voice! Doen je dat niet en kies je veur wat anders dan, hew je de hel in de keet. Vanavond was ’t the Battle. Das op zich niet su’n ramp maar, na twee uur adlips en fibrato’s hew ik ut wel had hoor. Allemachtig! ‘T is nou half elf en myn skat doet de tv nou ût…. Wat ’n rust yniens.

Su’n battle… staan dér drie lellebellen te jengelen in su’n boxring. Ik vien dat ook ’n manier van selecteren van lik me ’t versje. As ik ien beoordele wil op syn of haar zangtalent dan wil ik my concentrere kinne op ien lûd. Dat lukt su noait. ‘N gekrijs deur mekaar heen… Niet te sûnnig. En as ik dan wat ségge wil hiero dan, krij ik hier vurt ’n sneer ût de hoek van de bank: ,,Stil, ik lûster.” Dus we hewwe hier ook ’n battle yn ‘e hús.

Dan sien ik hier deur de voorrût naar de overburen. Ook gien choice. Nee, ook The Voice d’r veur. Twee dochters yn ‘e hús van rond de puberleeftiid. Beide ’n soart fan microphone in ‘e hânnen. Siest ’t veur dy? Dér wurdt wat af battled! Ik hew ’t te doen met die vader des huizes. Hy gaat nou ’n blok om loof ik. Wat sille de oren him sûze…

The Voice… Gien choice… Allinich maar noice.

Harmen Poortman