Syb en Piter: Jou it troch, Dag van de duurzaamheid

FRYSLÂN – Maandag 10 oktober 2016 is de Dag van de duurzaamheid. Syb van der Ploeg en Piter Wilkens organiseren als stichting JIT (Jou it troch) op zondag 9 oktober 2016 de ‘Grien 10 Muzyk Toer’. Van 13.00 – 18.00 uur muziek op 10 plaatsen in de provincie!
Samen met een 8-tal Friese artiesten verzorgen zij op 9 oktober wisselend bij 10 horeca gelegenheden in de provincie Fryslân een miniconcert van een half uur. Dit betekent dat er op zondag 9 oktober 30 concerten worden gegeven!
Tijdens deze concerten zal de aandacht van het publiek worden gevestigd op duurzaamheid. Dit doen ze onder meer door energiezuinig (akoestisch) op te treden. Daarnaast verplaatsen alle artiesten zich op een milieuvriendelijke manier naar de diverse locaties waarbij moet worden gedacht aan een 100% fossielvrij elektrisch bootje, paard en wagen, elektrisch treintje, biogas busjes, elektrische auto of scooter.
De 10 deelnemende Friese horecagelegenheden verzorgen een bijpassend en aanvullend programma in de vorm van een duurzaamheidsdiner en/of –drankje, een demonstratie etc. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk avondconcert in de ELFSTEDENHAL in Leeuwarden.
Deelnemende artiesten
Syb van der Ploeg, Piter Wilkens, Gurbe Douwstra, Marcel Smit, Anneke Douma, Elske de Wal, Iris Kroes, Jelle B., Jelmer van der Wal en Wiebe Kaspers
Bij succes van de Grien 10 Muzyk Toer wordt er in 2017 en in 2018 in samenwerking met Kulturele Haadstêd en de Freonen van Fossylfry Fryslân een vervolg georganiseerd met een Muziek Theaterstuk over duurzaamheid.