Psy-Fi festival: Groene Ster omgetoverd tot unieke en magische ontmoetingsplek

 

LEEUWARDEN – Van 24 augustus t/m 28 augustus 2016 vindt de derde editie van het Psy-Fi festival in De Groene Ster te Leeuwarden plaats. Net als voorgaande edities zullen internationale artiesten, decoratieteams en duizenden bezoekers het Friese recreatiegebied omtoveren tot een unieke en magische ontmoetingsplek. Een plek waar bezoekers naast muziek kunnen genieten van een breed scala aan kunst, cultuur, lezingen en workshops.

Het Psy-Fi festival is een ontmoetingsplek waar mensen vanuit alle windstreken, culturen en geloofsovertuigingen samenkomen. Liefde, respect, vrede en saamhorigheid staan centraal tijdens het Psy-Trance evenement waar duizenden bezoekers uit meer dan 80 verschillende landen op af komen.

“Holograpic Universe” is dit jaar het thema van het festival. De meeste lezingen en workshops waaraan de bezoekers kunnen deelnemen zullen op dit thema gebaseerd zijn. Met dit thema wordt getracht meer inzicht te krijgen over waar we zijn en wat we hier doen. Is onze realiteit wel echt? Hoe staan kwantumfysica en spiritualiteit met elkaar in verbinding? Hoe geven wij vorm aan onze eigen dagelijkse realiteit?

Naast ruimte voor zelfontplooiing zijn er 5 verschillende podia waar meer dan 250 artiesten hun muziek ten gehore zullen brengen. Ook kun je als bezoeker genieten van diverse gerechten en producten vanuit de hele wereld bij de tientallen marktkraampjes in de uitgebreide markstraat. Daarnaast is er prachtige psychedelische kunst dat niet alleen tentoongesteld wordt in de twee galerieën maar ook verspreidt over het gehele festivalterrein te vinden is.

Nieuw dit jaar zijn de speciale dagkaarten die alleen te koop zijn voor mensen uit de regio. Met deze kaarten kunnen zij één dag het festival ontdekken. Hiermee hoopt de organisatie meer bewoners uit Leeuwarden en omgeving te mogen verwelkomen op Psy-Fi festival.