Poplegende Kim Wilde grote ‘blockbuster’ in Neushoorn


Deze week in Neushoorn: Kim Wilde, D’Drive X Neushoorn Academy Presents: DevBattle, Atari Teenage Riot, Xplode Meets Cirque Du Freakz

LEEUWARDEN – Kim Wilde is binnen de popmuziek één van de groten der aarde te noemen. Geen wonder dat haar show in Neushoorn ook dubbel en dwars is uitverkocht (dinsdag 11 oktober, 19:00, Grote Zaal). Inmiddels heeft haar carrière legendarische vormen aangenomen, maar is haar ambitie om op te treden nog lang niet verdwenen.

Met new wave-hits als ‘Kids in America’, ‘Cambodia’ en ‘Never trust a stranger’, veroverde Kim Wilde in de jaren ‘80 de Europese hitparades. In 2003 scoorde ze samen met de Duitse zangeres Nena de tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’, die in Nederland maar liefst vijf weken op 1 stond. Er volgde meer nieuwe muziek, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Momenteel werkt de zangeres opnieuw aan een album.

De Dev.Battle wordt wegens groot succes vorig jaar, voor een tweede keer georganiseerd door D’Drive in samenwerking met DBK uit Groningen (vrijdag 14 oktober, 18:00, Arena). In de Battle strijden tachtig deelnemers in vier rondes tegen elkaar door hun kennis en vaardigheden in programmering te tonen. Opgeven is nog steeds mogelijk via de website www.devbattle.nl. Er valt o.a. een reis naar Silicon Valley te winnen, waar bedrijven als Google, LinkedIn en Apple gevestigd zijn.

Atari Teenage Riot stopte in 1999, maar na een pauze van tien jaar pikt de hiphop-punkgroep de draad weer op. Met liedjes als Deutschland Has Gotta Die, Revolution Action en Destroy 2000 Years of Culture gaat de band de wereld nog altijd te lijf. Atari Teenage Riot staat met hun mix van technobeats en punkvocalen garant voor een bak radicale herrie, maar ook een uitgesproken mening over verschillende maatschappelijke onderwerpen (vrijdag 14 oktober, 20:00, Grote Zaal).

Xplode Meets Cirque Du Freakz in Leeuwarden (zaterdag 15 oktober, 22:00, Grote Zaal + Arena). Een line-up van 12 verschillende artiesten in de genres hardstyle en hardcore draaien een avond en nacht door tijdens deze grote freakshow. Het evenement is verdeeld over de twee concertzalen van Neushoorn.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl