Petticoats, vetkuiven en rock-‘n-roll in Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Van Os presenteert: Orgaanklap, De Geweldigheid e.a., Nacht van Neushoorn: Bevrijdingsdag, Bevrijdingsdag Dance Festival, Risin’ Up, Rockabilly Blitz XXL, Jazzband JoJo, De Morele Machine en afstudeerconcert: Sander Veldman

LEEUWARDEN – Lekker rondneuzen tussen de platen bij de vinylkraam, een dag door het leven gaan met een echte vetkuif of een tattoo laten zetten. Tijdens het festival Rockabilly Blitz XXL kan het allemaal (zaterdag 7 mei, 15:00, Grote Zaal en Arena Zaal).

Er is een dikke line-up van bands samengesteld voor deze Rockabilly Blitz XXL-editie, die dit keer in festivalvorm plaatsvindt. Zo trakteren de vier mannen van Talisker Four, Lil’ Sal & the Wildtones en Bigsby’s Rocketeers op een portie onvervalste Rockabillymuziek. De rest van de avond draaien verschillende dj’s ouderwets vinyl. Naast fijne muziek is er ook genoeg te doen: zo kun je een lekkere Amerikaanse burger naar binnen werken in Neushoorn Café of een kijkje nemen bij de live zeefdrukkers van de Cowboy Killers. Zo Amerikaans vind je het nergens. Dus trek een grote hoodie aan en start die Chevy Pick-up.

Naast Rockabilly Blitz XXL valt er nog veel meer te beleven deze week. Zo geeft Van Os een groot glampunkspektakel met onder andere Orgaanklap en De Geweldigheid. De Geweldigheid is zelfs voor het laatst te zien (woensdag 4 mei, 20:30, Arena Zaal). De volgende dag kan er gedanst worden voor de vrijheid tijdens het Bevrijdingsdag Dance Event op het plein voor de Markies en Neushoorn (donderdag 5 mei, 14:30, Mata Hariplein). Voor de technoliefhebbers wordt Bevrijdingsnacht één groot feest tijdens de Nacht van Neushoorn met Influenza* (donderdag 5 mei, 23:00, Arena Zaal + Foyer).

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl