Opening Open Monumentendag in grand café De Waegh in Dokkum

Dokkum – Op donderdag 1 september aanstaande verricht burgemeester Marga Waanders een korte openingshandeling ten behoeve van de Open Monumentendag. Dit vindt plaats in grand café ‘de Waegh’.

Burgemeester Waanders zal ’s middags om 13.00 uur een openingsactie verrichten pal vóór de eeuwenoude waag aan de Grote Breedstraat. Tegenwoordig zetelt in het gebouw een grand café. Met deze actie wil zij de aandacht vestigen op de komende Open Monumentendag in Dokkum en het bijzondere programma. Er is voor elk wat wils te doen en te zien, van jong tot oud.
Direct daaropvolgend zal Niek Geelhoed aan Ineke en Silvester Adema het eerste exemplaar aanbieden van het boek ‘Dokkumer Wetens-waag-digheden’, geschreven door Ihno Dragt. Dit als eerbetoon aan de oprichter van Stichting Oud Dockum, de in juni overleden architect Broor Adema.
Aansluitend is er koffie en thee met een lekkernij voor genodigden en pers in ‘de Waegh’ en is er gelegenheid voor beantwoording van vragen over het programma van de Open Monumentendag of het boek. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

De Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 10 september tussen 10.00 – 17.00 uur in de historische binnenstad van Dokkum met haar vele monumenten en bijzondere bolwerken. Samen met gemeente Dongeradeel, Museum Dokkum en diverse bedrijven organiseert Stichting Oud Dockum deze open dag om talrijke monumenten voor het voetlicht te brengen. Dit jaar is het (landelijke) thema iconen en symbolen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onderstaande personen.

Datum : donderdag 1 september 2016
Aanvang : 13.00 uur
Einde : circa 14.00 uur (inclusief koffie/thee/lekkernij)
Locatie : grand café ‘de Waegh’ (Grote Breedstraat 1, 9101 KH)
Parkeren : gratis bij parkeerterrein ‘de Harddraver’ (± 5 minuten lopen)