Onvervalste rock ‘n roll met Birth of Joy tijdens Asteriks Special

LEEUWARDEN – Birth of Joy komt met het nieuwe album Get Well op zak, op vrijdag 4 maart terug naar Podium Asteriks. Twee jaar geleden blies dit prettig gestoorde trio het publiek al omver, nu doen ze dat nog eens dunnetjes over. Support komt van The Silverfaces, kaartjes zijn voor tien euro online te koop en bij King Kong Records in Leeuwarden.

In 2014 verschijnt het derde album Prisoner, met de doorbraak bij het grote publiek als gevolg. Maar na drie studioalbums vind de band het tijd voor wat anders. Tijdens de live optredens tilt Birth of Joy de kracht van het samenspel naar een hoogtepunt, iets wat op een studioalbum niet altijd tot zijn recht komt. In de zomer van 2015 verschijnt dan ook het eerste livealbum. Het enige minpunt? Dat er geen DVD bij zit. Ook nieuw materiaal is in de maak. Eind februari ’16 verschijnt het nieuwe album Get Well, voorafgegaan door de ijzersterke singles You Got Me Howling en Hands Down.

Het beeft, het siddert en het gonst. In ieder mens zit een oergevoel, soms diep verborgen maar soms ook heel dicht tegen de oppervlakte. Birth of Joy zorgt voor de bevrijding, de scheurende klanken bezorgen een explosie van energie waardoor men eindelijk weer eens lekker uit de band schiet. Strakke, soms maniakale drums, een ietwat overstuurde gitaar en een funky combo-orgel, gecombineerd met de rauwe zang van Kevin.

Support komt van The Silverfaces, die tijdens de Popronde in 2014 menig hart stalen. De jonge band, schopte het in hun korte bestaan al tot Eurosonic, Paaspop en Lowlands met die catchy sixties-blues; die wel wat wegheeft van The Raconteurs. Verwacht lekkere gitaren, veel energie en een extreem dansbaar geluid van deze psychedelische bluesrockers.

In de maand maart staan ook Join the Jam XL (met oa Broederliefde op 11/3), Bombay (18/3) enDeWolff (26/3) op het programma. Nieuw in de agenda: Broken Brass Ensemble (8/4) en Tangarine op locatie (28/5).

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl