Neushoorn trapt nieuwe seizoen af met Elske DeWall

Deze week in Neushoorn: The Roots of Elske DeWall: Soul & Funk, J.R. Smith & The Meteorites en Leeuwarder Improvisatie Poel.

LEEUWARDEN – in amper een jaar is de nieuwe creatieve hotspot uitgegroeid tot een begrip in de stad. Meer festivals, meer blockbusters en meer aandacht voor dance, hiphop en eigen initiatieven; dat is het credo waar Neushoorn het komende seizoen mee aan de slag gaat.

We gaan het nieuwe seizoen in dezelfde lijn door, maar de oren zijn ook opengezet voor suggesties voor verbeteringen’, dat zegt directeur Janpier Brands. Hij is blij met alle betrokkenheid vanuit de stad. Het nieuwe seizoen wordt geopend met deel drie van The Roots of Elske DeWall (vrijdag 16 september, 20:30 uur, Arena).

De voorgaande edities van ‘The Roots of’ legden al veel bloot van Elske’s muzikale wortels. Met een groot koor achter zich, stapte ze in de wereld van deep gospel. Later verzamelde ze een grote band bij elkaar voor een avond vol country & bluegrass. Het derde deel staat in het teken van soul & funk, een kant van Elske die we nog niet vaak hebben gezien.

J.R. Smith & The Meteorites brengt verhalen over een nachtelijke snelweg waar het verleden achtergelaten werd (zaterdag 17 september, 21:00, Café). Laat je meevoeren naar de grote stad waar dromen en nachtmerries waarheid kunnen worden. Eenzaamheid, worstelen met het dagelijks leven, verlatingsangst en het najagen van dromen zijn de centrale onderwerpen in de spannende liedjes. De eerste single met videoclip ‘Fire’ is onlangs uitgebracht en het debuutalbum ‘Highway by Night’ verschijnt op 9 september.

De improvisatiesessies bij de Leeuwarder Improvisatie Poel (dinsdag 13 september, 20:00, café) zijn beslist geen jamsessies om blues of funk te spelen. De focus ligt op vrije geluidsimprovisatie. Test je muzikaliteit en zie, of beter gezegd, hoor welke rol jij kunt vervullen: treed je op de voorgrond en zorg je voor de lijdende melodie of blijf je op de achtergrond en zorg je voor dynamische aanvullingen? Als luisteraar laat jij je meeslepen door het onbekende. Niemand weet van te voren precies wat er te wachten staat.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl