Meifakaansje… En ik hew de hoofdpriis won’!

DOKKUM – Nou, ik hew ut wel weer had. Gelukkig is ’t weekend. Mien frou beweerde dat maandag de Meifakaansje beginne suu maar, ik zei dat dat gedeeltelijk waar is. De Bonifatiusskoal hewt inderdaad tweu weken frij maar oanze seun mut disse week nog hinne. ,,NIET WAAR”, aldus de liefste. Ik vroeg of ze wedde wuu om ut kratsje Warsteiner dat ik in de angeböt haald had fannemorgen by de Poiesz.

,,Goed”, zei ze. Astou gelyk hewst dan krijst dou dat kisje van my en as ik win dan komst d’r genadig fanôf met een goeie hûswyn á € 3,99.

De fakaansje van de Eben Haëzerskoal is van 30 april tot 8 mei. Ik hew dus won’. Nou komtie: Ik geef de skat een klein veurdeeltsje in de berekening van de boadskappen. Ik zei teugen har: ,,weest wat? Ik geef dy een euro genade en dou betaalst gien staasjegeld, ik krij van dy acht euro. ,,Wat binne de kosten van de boadskappen?” , vroeg ze. We waren iets van 72 euries kwiet disse week en we dele altyd de kosten. Jaah, myn oma zei altyd: ,, We leve as vrienden maar, we rekene as vijanden”. Noh, dat hewwe wy d’r in houden. Dus elk 36 euries. Zij had de pas deur de gleuf haald en ik streek nog us de hân over myn hart. ,,Lieve ik betaal dy dertig euro’s terug, akkoord?” ,,Jawis”, aldus de lady.

Ik mocht nog wel even een blok om op de Almost Harley. En veur dat ik de jas an had kwam de vraag ût de keuken: ,,Lieve, wilstou dan ook nog even een fleske rooie wyn veur my met nimme, dat bin ik vergeten”.

Ik hew de hoofdpriis won’! € 2,00!