‘Mash-up Mania’ in Neushoorn met Memphis Maniacs

LEEUWARDEN – Memphis Maniacs zijn misschien wel de grootste feestbeesten allertijden op Nederlandse podia. De groep heeft een vermaak voor tien waar je niet omheen kunt. ‘Mash-up mania’, noemen ze hun mixen van bekende rock- en popklassiekers. De meest verrassende medleys worden als een georganiseerde chaos aan elkaar geknoopt. Op Zaterdag 23 januari staan ze in Neushoorn (deur 20:00 uur, Grote zaal). 

Het uit Gent afkomstige Kiss the Anus of a Black Cat heeft onlangs een zesde album uitgebracht genaamd ‘To Live Vicariously’. Met dit album wordt er definitief afscheid genomen van de ‘dronefolk’ die ze voorheen maakten. Op donderdag 21 januari staan ze zij aan zij met hun stadsgenoten van Soviet Grass, die inmiddels een tour met Balthazar door Nederland achter de rug hebben. We kunnen ook van deze vier rock ’n rollers nieuw materiaal verwachten; er is namelijk een nieuwe EP opkomst.

Abdomen behoeft in Friesland inmiddels nog weinig tot geen introductie. De garagerockband won in 2015 de Kleine Prijs van Friesland met een genadeloze bak herrie en timmert sindsdien hard aan de weg. Kiss the Anus of a Black Cat, Soviet Grass en Abdomen nemen je mee in een stomend hete rockavond uit de kelders van de popwereld tijdens Ondergronds (deur 20:30 uur, zaal 1.48).

Neushoorn tekent op vrijdag 22 januari een oudgediende uit de Nederhop. Extince is wel de grondlegger van de Nederlandse Hip-hop te noemen. Hij staat bekend om zijn grappige, scherpe, arrogante, maar vooral geniale woordspelingen. Met hits als ‘Spraakwater’, ‘Viervoeters’ en ‘Kaal of Kammen’, behoort Extince al ruim 20 jaar tot de absolute top van de Nederlandse rap. De invulling van het nieuwe album ‘X’ is bijna net zo onnavolgbaar als de legendarische ‘Extronaldus’ zelf. Wij grijpen de kans hem met beide handen naar Neushoorn te halen (deur 20:00 uur, Arena. Voorprogramma door de locals van Madoc en RS).

Natuurlijk staat donderdagavond ook weer in het teken van Club voor je Bek met de lekkerste Afrobeat, disco, funk, house, soul, jazz en hiphop (deur 23:20 uur, Arena). Maar ben je niet zo van de hippe disco’s maar heb je toch zin in goed (dans)vermaak? Neushoorn biedt je op zaterdag een clubavond met alle toppers uit het alternatieve indiecircuit tijdens ALARM! (deur: 23:00 uur, Arena).


Meer informatie is te vinden op www.neushoorn.nl.