Lokaal talent schittert tijdens de Friese Hardcore Night in Asteriks

LEEUWARDEN – Hoe klinkt hardcore zonder opsmuk en poeha? Juist, gewoon hard. Op uitnodiging van Friesland Pop spelen de lokale helden van Cornered, Manu Armata, When Walls Collapse en Heartgrown vrijdag 5 februari tijdens de Friese Hardcore Night. De kaartverkoop is inmiddels gestart, voor drie euro zijn de tickets zowel online als bij King Kong Records verkrijgbaar.

In 2009 vielen verschillende noordelijke bands uiteen, om vervolgens een nieuwe band te beginnen; Cornered. Aangezien gare punkrock en slappe metalcore toen hoogtij vierden hadden ze maar een doel: hardcore maken. In 2015 verscheen Sudden Death, de release waar de band zes jaar naar toe had gewerkt. In een nieuwe bezetting is Cornered terug om te laten zien hoe hardcore zonder opsmuk en poeha klinkt. In 2016 verschijnt de nieuwe maxi EP HATE MANTRAS, ondergebracht bij Strength Records. Zoals we van Cornered gewend zijn betreft het een split, met Backfire! deze keer. Oordopjes in en gaan.

Naar eigen zeggen: “from the heart into your face since 2007”. Manu Armata uit Harlingen speelt New York Hardcore met snelle riffs, samples uit films en gang vocals. When Walls Collapsemaakt metalcore van de bovenste plank en brengt een combi van snoeiharde breakdowns en sterke melodieuze ritmische partijen. De nog jonge hardcore/metalcore band Heartgrown legt zich toe op compromisloze live-optredens; het bracht ze al tot de finale van de jongste editie van de Kleine Prijs van Friesland.

Stichting Friesland Pop is dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent, organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freeze Festival en informeert artiesten en lokale overheden over alles wat met pop, popcultuur en organisatie te maken heeft.

Vrijdag 12 februari is het podium voor Yuko Yuko, tijdens de presentatie van zijn debuutalbum More Than A Facebook Friend. Vrijdag 19 februari brengt The Black Cult een aanstekelijke mix van garage, punk en pop. Vrijdag 26 februari speelt Bird on the Wire, met support van Soldier’s Heart, gepresenteerd door 3VOOR12/Friesland.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl