Leeuwarder garagerockduo Icky Pack presenteert EP in Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Icky Pack EP release, Pure Urban en de boekpresentatie Elmar Kuiper

LEEUWARDEN – Het Leeuwarder garagerockduo Icky Pack heeft een ijzersterk jaar achter de rug. Tijdens de Popronde werden maar liefst 20 steden aangedaan en zijn ze voor 2016 vijf keer geboekt op Eurosonic Noorderslag. Donderdag (3 maart, 20:00 uur, Arena Zaal) speelt de band een thuiswedstrijd.

Sleazy, sexy, Lo-Fi & Loud, is de sound van Icky Pack te noemen. Met hier en daar wat pompende ‘de Staat-achtige’ ritmes en dreigende gitaarriffs, is het Leeuwarder garagerockduo een beetje vreemd maar stiekem wel erg lekker. Na zo’n veelbelovend jaar moest er wel een EP worden uitgebracht. De nieuwste single ‘This State I’m In’, die uitkwam op 12 januari, is een voorbode voor de release. Naar eigen zeggen wordt het ‘een levensveranderende ervaring’ die je niet mag missen.

Na de vele uitverkochte edities in Groningen komt Pure Urban dan eindelijk naar Leeuwarden (vrijdag 4 maart, 23:00 uur, Grote Zaal). Neushoorn wordt deze avond volledig omgetoverd tot een urbanpaleis. Ronnie Flex, winnaar van de Popprijs 2015 en crème de la crème in de scene, trapt het feest af. Ook de rest van de line-up maakt het tot een avond urban van de bovenste plank.

Zondag (6 maart, 19:00 uur, Neushoorn Café) geeft schrijver, kunstenaar, toneelmaker en alleskunner Elmar Kuiper zijn boekpresentatie. Niet zomaar een boekpresentatie, want Kuipers levendige gedichten en complottheorieën gaan verder dan onze aarde. De ruimte in dus. Elmar Kuiper kun je onder andere kennen van Tsjinlûd, een collectief Friese muzikanten, dichters en kunstenaars en is zanger van de band ‘De Tigers fan Greonterp’. Naast hemzelf, heeft Kuiper meerdere dichters en eigen cursisten uitgenodigd voor een avond vol verhalen en poëzie.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl