Leeuwarden zet zich schrap voor Diggy Dex in Neushoorn

Deze week in Neushoorn: Intronaut + Shining (NOR) + Obsidian Kingdom, Stars On Trash Festival, Diggy Dex en SamSam Festival

LEEUWARDEN – Treur niet, want rapper/producer Diggy Dex komt full band naar Neushoorn (zaterdag 1 oktober, 20:00, Arena)! Achter dit pseudoniem gaat Koen Jansen schuil die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Hij neemt zijn hagelnieuwe album ‘Golven’ mee.

Diggy Dex begon als lid van het hiphopcollectief D.A.C. (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé), maar koos voor een solocarrière in 2006. De rapper ging hiermee een succesvol decennium tegemoet: in de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex een hit in België en Nederland met Slaap Lekker (Fantastig Toch) samen met Eva de Roovere, waarna het album Lange Nachten, Korte Dagen volgde in 2010. Hij werd voor zowel de 3FM-awards als TMF awards genomineerd.

Intronaut toert samen met de Noorse band Shining (donderdag 29 september, 20:00, Arena). Met synthesizers, gitaren en saxofoons staat Shining garant voor een te gekke beleving. In oktober 2015 kwam ‘International Blackjazz Society’ uit. En dat is alweer het zevende album van de band. Ook Obsidian Kingdom is mee on the road. Begin dit jaar kwam hun album ‘A Year With No Summer’ uit. Hun heavy muziek, met hier en daar een trompet en soundeffects, zorgen voor een intens en filmisch gevoel. Hun bijzondere sound leverde ze een hele rits positieve recensies op. Terecht!

Into the pit! Into the Grave en Neushoorn presenteren het spiksplinternieuwe ‘Stars on Thrash’ festival met de lekkerste en hardste thrash (zaterdag 1 oktober, 15:00, Grote Zaal)! Eén van de bevestigde acts is het legendarische Satan. Deze Britse band bestaat al sinds begin jaren ‘80 en heeft menig thrash band beïnvloed, waaronder Exodus, Metallica en Death Angel. Niet de minste namen dus. Sinds de debuutplaat “Court In The Act” laat Satan horen dat melodie hand in hand kan gaan met snelheid en messcherpe riffs. De laatste plaat “Atom by Atom” bevestigt dat nog maar eens. Satan is een graag geziene gast bij podia en festivals en wij zien ze dan ook graag op het podium van Neushoorn.

Als iedereen hetzelfde zou zijn, dan was het maar een saaie wereld. Op het gratis toegankelijke SamSam-festival combineren mensen met en zonder verstandelijke beperking hun creativiteit (zondag 02 oktober, 12:30, Grote Zaal + Arena). Muziek, workshops en demonstraties voor het hele gezin! Organisator van dit bijzondere festival is Stichting Wauw, die graag ziet dat mensen met een verstandelijke beperking zich nóg beter integreren in de samenleving. En hoe anders dit te bewerkstelligen dan met de bindende factor muziek? Samen met Neushoorn maakt de stichting er een feestje van. Het thema is ‘Jij bent anders, net als ik.’ Die diversiteit komt terug in allerlei activiteiten. Iedereen die je op en rond de twee podia ziet, werkt belangeloos mee. Dat is nog eens samenwerken!

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl